Ana SayfaGüncelMaçka’da yaşamını yitiren 15 yaşındaki Bülbül’ün kuzeni: ‘Yem olarak götürüyorlar, asker yelek giydirmemiş’

Maçka’da yaşamını yitiren 15 yaşındaki Bülbül’ün kuzeni: ‘Yem olarak götürüyorlar, asker yelek giydirmemiş’

HABER MERKEZİ – Trabzon’un Maçka ilçesi kırsalında asker ve PKK’liler arasında çıkan çatışma sırasında yaşamını yitiren 15 yaşındaki Eren Bülbül’ün askerler tarafından operasyon bölgesine götürüldüğü ortaya çıktı. Eren Bülbül’ün kuzeni Ali Bülbül ise duruma, “15 yaşında çocuğa ne yelek giydirme ne bir şey. Bunu oraya yem olarak götürüyorlar, orada pusuya düşürüyorlar” diye tepki gösterdi.

Trabzon’un Maçka ilçesi kırsalında dün PKK’liler ve asker arasında çatışma çıkmış, çatışmada 1’i sivil 3 kişi yaralanmıştı. Yaralılardan Jandarma Başçavuş Ferhat Gedik ve 15 yaşındaki Eren Bülbül kaldırıldığı KTÜ Tıp Fakültesi Farabi Hastanesi’nde yaşamlarını yitirmişti.

Bülbül’ün askerler tarafından operasyon bölgesine götürüldüğü ortaya çıktı.

Haber61’e konuşan Bülbül’ün kuzeni Ali Bülbül, “Bunu oraya yem olarak götürüyorlar, orada pusuya düşürüyorlar” diye tepki göstererek askerler tarafından alana götürülen kuzenine çelik yelek de giydirilmediğini söyledi.

Bülbül şunları söyledi:

Caminin yanında fındık topluyor. Asker ona diyor ki. Bir gün önce orayı soyuyorlar teröristler. Tespit ediyorlar tabi. 15 yaşında çocuğa ne yelek giydirme ne bir şey. Kendileri yelek giymiyor ki çocuğa yelek giydirsinler. Bunu oraya yem olarak götürüyorlar, orada pusuya düşürüyorlar. Orada çatışmaya giriyor teröristler. Orada bizimki vuruluyor. 2 asker yaralanıyor. Evleri 2 gün önce soydular. Yiyecek olan her şeyi aldılar. Çocuğu yanlarına götürüyorlar pusuya düşüyorlar. 4 tane asker.

Bülbül’ün yaralı iken kaldırıldığı Karadeniz Teknik Üniversitesi Farabi Hastanesi’ne gelen yakınları fenalık geçirdi. Hastane önünde yerel siteler tarafından çekilen görüntülerde, polis tarafından ablukaya alınan hastaneye giren yakınlarından bazıları, fenalık geçirirken bir erkeğin polislere, “15 yaşında çocuğu niye götürüyorsunuz? 15 yaşında ya 15 yaşında” diye tepki gösterdiği görülüyor.

 

 

Previous post
ÖSYM puanları yanlış hesaplamış: Bin 100 adayın yerleştirilmesi değiştirildi
Next post
Nazilerin toplama kampından sağ kurtulmuştu: 'Dünyanın en yaşlı erkeği' Yisrael Kristal hayatını kaybetti