Ana SayfaGüncelMacron’dan Erdoğan’a: Fransız gazeteciyi serbest bırakın

Macron’dan Erdoğan’a: Fransız gazeteciyi serbest bırakın

HABER MERKEZİ – Fransa Cumhurbaşkanı Macron, Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Türkiye’de bulunan tutuklu Fransız gazeteci Loup Bureau’nun serbest bırakılmasını talep etti.

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ile AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan bir telefon görüşmesi gereçekleştirdi.

Dün gerçekleşen görüşmede Macron, Erdoğan’dan Türkiye’de tutuklu bulunan Fransız gazeteci Loup Bureau’nun serbest bırakılmasını ve Fransa’ya dönmesine izin verilmesini talep etti.

Görüşmenin ardından Elysee Sarayı’ndan yapılan açıklamada, Erdoğan ve Macron’un Bureau’nun durumuna en kısa zamanda “olumlu” bir çözüm bulmak için bakanlar nezdinde iletişimin sürdürülmesi konusunda anlaştığı bildirildi.

İki liderin görüşmede, Suriye krizi, Irak ve Körfez bölgesindeki durum ve terörizmle mücadele konusunu da ele aldığı belirtildi.

Ayrıca Türkiye ile Fransa’nın Eylül ayında New York’ta yapılacak Birleşmiş Milletler Genel Kurulu’nda özel bir temas grubu kurulması için birlikte çalışacakları da ifade edildi.

Tutuklu Fransız gazeteci

Fransız gazeteci Loup Bureau, Temmuz ayında Irak’tan Türkiye’ye giriş yaptığı Habur Sınır Kapısı’nda gözaltına alınmış, daha sonra “terör” bağlantılı suçlamalar nedeniyle tutuklanmıştı.

Bureau’nun üzerinden çıkan, aralarında IŞİD’e karşı savaşan YPG’lilerle çekilen fotoğrafların bulunduğu bazı belgeler, tutuklanmasına gerekçe olarak gösterilmişti.