Ana SayfaDünyaMEB, Suriye kentlerindeki çocuklar için eğitim modelini ‘buldu’: İmam hatipler açılacak

MEB, Suriye kentlerindeki çocuklar için eğitim modelini ‘buldu’: İmam hatipler açılacak

HABER MERKEZİ – TSK’nin Fırat Kalkanı Operasyonu ile girdiği ve ÖSO gruplarının kontrolüne bıraktığı Suriye kentlerinde Milli Eğitim Bakanlığı tarafından imam hatiplerin açılması kararı verildi. Bakanlık, yaklaşık 65 bin çocuğa eğitim verilen bölgede yıkılan okulları tamir etmeye ve yenilerini yapmak için ise dini vakıflarla anlaştı.

Türk Silahlı Kuvvetleri’nin Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) gruplarıyla birlikte girdiği ve Mare, Aktarin ve Ezaz gibi kentlerde eğitim için Milli Eğitim Bakanlığı yeni kararlar aldı.

Daha önce resmi kurumlara Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın posterlerinin astırıldığı kentlerde bu kez de Milli Eğitim Bakanlığı eğitim için çareyi imam hatip açmakta buldu.

Cumhuriyet’in haberine göre bölgelerde eğitim, dini vakıf ve cemaatlerle el ele yürütülüyor.

MEB yetkililerinin bölgede yaptığı incelemelerin ardından bölgenin “din öğretimi ihtiyacını karşılayacak” imam hatip ortaokulu ve lisesi açılması için yetişmiş personel, okul, bina, pansiyon, donatım araç gereçleri, beslenme, barınma, kitap, müfredat konularında Din Öğretimi Genel Müdürlüğü olanaklarının kullanılması istendi.

MEB, kız – erkek imam hatip liseleri için 15 çadır okul veya konteyner okul ihtiyacı bulunduğunu belirledi.

Habere göre bölgede görev yapacak öğretmenlerin maaşlarının MEB bütçesinden karşılanması kararlaştırıldı. Bakanlığın aylık 2 milyon TL’ye yakın ek maaş ödemesi yaptığı öğrenildi.

 




Önceki Haber
Armadillodan 'özsavunma': Kendisini zırhı ile korudu, ateş edeni yaraladı
Sonraki Haber
Füze krizi: BM'den Kuzey Kore'ye yeni yaptırımlar