Ana SayfaDünyaMerkel’den Deniz Yücel açıklaması: Durum maalesef çok karmaşık

Merkel’den Deniz Yücel açıklaması: Durum maalesef çok karmaşık

HABER MERKEZİ – Almanya Başbakanı Angela Merkel, Die Welt gazetesi Türkiye’de tutuklu bulunan muhabiri Deniz Yücel’in serbest bırakılmasının en büyük isteği olduğunu söyledi. Merkel, tutuklu gazetecinin Yücel’in tahliyesi için her yolu denediklerini belirterek, “durum maalesef çok karmaşık” diye konuştu.

Almanya Başbakanı Angela Merkel, Silivri Cezaevi’nde tutuklu bulunan Die Welt gazetesi Türkiye muhabiri Deniz Yücel’in durumu hakkında die tageszeitung gazetesine açıklamalarda bulundu.

Merkel, tutuklu gazeteci Yücel’in serbest bırakılmasının kendisi için büyük önceliklerden biri olduğunu söyledi.

DW Türkçe’nin haberine göre Merkel, şu ana kadar tüm çabalar sonuçsuz kalsa da, “Yücel’in tahliyesinden daha büyük bir isteği olmadığını” belirtti.

Yücel’in serbest bırakılması için her türlü yolu denediklerini de söyleyen Merkel, şöyle konuştu:

Deniz Yücel çifte vatandaş olduğu ve konsolosluk hizmetleri açısından pek fazla hakkımızın bulunmaması nedeniyle durum maalesef çok karmaşık.

Merkel, Almanya hükümetinin Yücel için elinden geleni yaptığını, özellikle de Ankara ile temaslarda bu yönde yoğun çaba gösterildiğini söyledi.

Ayrıca Merkel, hükümetin aralarında Meşale Tolu ve Peter Steudtner’in de bulunduğu Türkiye’de tutuklu diğer vatandaşları için de endişelendiğini belirtti ve “Türkiye’ye seyahat tavsiyelerini değiştirdik ve ekonomik ilişkilerde de daha kısıtlayıcı bir tavır sergiliyoruz” dedi.

Ne olmuştu

Alman Die Welt gazetesinin Türkiye muhabiri Deniz Yücel, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak haberleri nedeniyle başlatılan soruşturma kapsamında 14 Şubat Salı günü İstanbul’da gözaltına alınmıştı.

13 gün İstanbul Emniyet Müdürlüğü’nde gözaltında tutulan Yücel sevk edildiği mahkeme tarafından “örgüt propagandası yapmak” ve “halkı kin ve düşmanlığa tahrik” suçlamasıyla 27 Şubat’ya tutuklanmıştı.

Deniz Yücel’e savcılık sorgusu sırasında 2015 yılında yaptığı Cemil Bayık röportajı, Cizre, Yüksekova ve Türkiye’nin Irak Kürdistan Bölgesi ve Musul politikalarına ilişkin yazdığı haberlerinin sorulduğu belirtildi. Yücel’e, Red Hack ile irtibatı olup olmadığı sorusu da sorulmuştu.

Previous post
SGDF Eş Başkanı Ceren Çoban gözaltına alındı
Next post
Ayhan Bilgen yazdı: Muhalefetin hata yapma lüksü yok