Ana SayfaGüncelMuzaffer İzgü son yolculuğuna uğurlandı

Muzaffer İzgü son yolculuğuna uğurlandı

HABER MERKEZİ – 154 kitaba imza atmış usta yazar Muzaffer İzgü bugün İzmir’de son yolculuğuna uğurlandı. Cenaze töreninde konuşan oğlu Ahmet Şahin İzgü, “O benim kahramanımdı. Onunla geçirdiğim 64 yıl bana yetmedi” dedi.

Çocuk kitaplarının usta yazarı Muzaffer İzgü bugün son yolculuğuna İzmir’de Kültürpark İsmet İnönü Kültür Merkezinde düzenlenen saygı töreninin ardından uğurlandı.

Törene, oğlu Ahmet Şahin İzgü, gelini Muhterem İzgü, torunları, edebiyat dünyasından dostları, CHP İzmir Milletvekili Atilla Sertel, Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Konak Belediye Başkanı Sema Pektaş, Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, İzmir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Misket Dikmen ve sevenleri katıldı.

Törende konuşan yazarın oğlu Ahmet Şahin İzgü, “O benim kahramanımdı, şimdi çocuklarımın, torunlarımın, tüm çocukların dedesi. Bana onunla geçirdiğim 64 yıl yetmedi” dedi.

İzgü’nün ’Kızım’ dediği yazar Mavisel Yener de Muzaffer İzgü’nün kitap kahramanlarından olan ’Anne annem’ serisinden ‘Hikmet Anneanne’nin dilinden İzgü’ye moral olması için derledikleri bölümü okudu.

İzgü’nün cenazesi Alsancak Hocazade Camiinde öğle namazından sonra kılınan cenaze namazının ardından Doğançay Mezarlığı’nda eşinin mezarının yanına defnedildi.

İzgü’nün cenazesine katılanlar arasında sinema sanatçısı Menderes Samancılar, Şair Ataol Behramoğlu, Yazar-Şair Hidayet Karakuş, AKP ve CHP İzmir milletvekilleri, DİSK Genel Başkanı Kani Beko da bulunuyordu.

İzgü, daha önce verdiği bir röportajda “Muzaffer İzgü doğdu, okudu, düşler kurdu, yazdı ve gitti” denilmesini istemişti.

İzgü’nün bu isteği üzerine cenaze namazı sırasında bu sözleri sarf edildi.

Muzaffer İzgü hakkında

29 Ekim 1933 günü Adana’da doğan İzgü, eğitimini tamamlayarak Edebiyat öğretmeni oldu.

Birçok gazetede makaleleri, öykü ve röportaj derlemeleri yayımlanan İzgü, 1978 yılında emekli olarak öğretmenliği bıraktı, İzmir’e yerleşti.

Zamanla, röportaj ve öykülerin yanı sıra tiyatro oyunu yazmaya yönelen İzgü, özel tiyatrolarda oynanan, radyolarda yayınlanan oyun ve skeçleriyle ön plana çıktı.

Yazdığı ilk oyun, Nejat Uygur için yazdığı ‘İnsaniyettin’dir. İlk kitabı Gecekondu, 1970 yılında yayımlandı, bunu İlyas EfendiHalo Dayı adlı kitabı izledi.

Zıkkımın Kökü ile Ekmek Parası adlı eserlerinde ise kendi yaşam öyküsünü ortaya koydu.