Ana SayfaDünyaNASA’dan ‘iş ilanı’: İnsanlığı uzaylı istilasından koruyacak ‘Gezegen Koruma Memuru’ aranıyor

NASA’dan ‘iş ilanı’: İnsanlığı uzaylı istilasından koruyacak ‘Gezegen Koruma Memuru’ aranıyor

HABER MERKEZİ – NASA fizik, matematik ya da mühendislik konusunda uzman olan bir ‘Gezegen Koruma Memuru’ işe alacak. ‘Memur’ uzaydan gelebilecek organik ve biyolojik olası tehditlere karşı dünyayı korurken insan keşifleri dolayısıyla uzaydaki diğer gezegenlerin zarar görmemesini de gözetecek.

Hiç, bir kahraman olmayı düşündünüz mü?

Peki, insanlığın koruyucusu?

Tam da şimdi Amerikan Uzay ve Havacılık Dairesi (NASA) altı haneli sayılarla maaş vereceği bu kahramanı arıyor.

‘Gezegen Koruma Memuru’

NASA, Dünya’yı ve sakinlerini uzaylı istilasından koruyacak bir ‘Gezegen Koruma Memuru’ işe alacak.

Yıllık 187 bin dolar ücret verilecek iş kapsamında ‘memur’ uzaylı mikropların dünyaya gelmesini engelleyecek ve aynı zamanda insanların uzaya yaptığı keşif gezilerinde diğer gezegen, uydu ve diğer uzay cisimlerine zarar vermediğinden emin olacak.

Gezegeni koruma memurunun tam görevi, uzaydaki insanların gezegenleri ve ayı kirletmemesini, uzay cisimlerinin dünyaya gelmemesini sağlamak, görevlilere gezegensel koruma konularında tavsiyelerde bulunmak ve robot ve insan uzay keşifleri misyonlarının uyumunu sağlamak.

Fizik, mühendislik veya matematik mezunu adaylar 14 Ağustos’a kadar başvuracak

NASA’nın Jüpiter’in uydusu Europa’ya düzenleyeceği yolculuğun bir parçası olarak tanımlanan göreve başvuranların 3 yıllık süreyle ‘dış uzaydaki çalışmaları takip etmesi, uzaylıların keşiflerini takip etmesi, olası bir tehlikeli bulaşımdan kaçınmayı sağlaması ve dünyadışından gelen cisimlere karşı dünyayı koruması bekleniyor.

14 Ağustos’a kadar başvuruları sürecek pozisyon için adayların en az bir sene sivil toplumda çalışmış olması, fizik, mühendislik veya matematikte yüksek lisansı olması, gezegensel koruma hakkında ‘yüksek bilgi’ye sahip olması ve ABD vatandaşı olması gerekiyor.

NASA ayrıca pozisyonun ‘Son derece zor ve karmaşık tartışmalarda verilmiş ve win-win durumu ile sonuçlanan, ispat edilebilen diploması yetenekleri’ gerektirdiğini belirtiyor.


Karınca Dış Haberler