Ana SayfaDünyaNepal’de sel: 49 kişi yaşamını yitirdi, en az 17 kişi kayıp

Nepal’de sel: 49 kişi yaşamını yitirdi, en az 17 kişi kayıp

HABER MERKEZİ – Nepal’de etkili olan yoğun yağış nedeniyle gerçekleşen sel ve toprak kaymalarında en az 49 kişi yaşamını yitirdi. Yetkililer en az 17 kişinin kayıp olduğunu, kurtarma çalışmalarında fillerin ve salların kullanıldığını belirtti.

Nepal’ın başkenti Katmandu’nun 80 kilometre güneyindeki Sauraha kentinde etkili olan yoğun yağış nedeniyle gerçekleşen sel ve toprak kaymalarında en az 49 kişi hayatını kaybetti.

Yetkililer 17 kişinin ise halen kayıp olduğunu belirtti.

BBC Türkçe’de yer alan habere göre Nepal’in başkenti Katmandu’nun 80 kilometre güneyindeki Rapti Nehri’nin taşması sonucu oteller ve restoranlar su altında kalırken yüzlerce turist mahsur kaldı.

Bu bölgede mahsur kalan yaklaşık 500 kişiyi kurtarmak için ise filler ve sallar kullanılıyor.

Sauraha’daki bir otel sahibi, turistlerin fillere bindirilerek en yakın havalimanına ulaştırılmaya çalışıldığını aktardı.

Elektrik ve telefon hatlarının da kesilmesine yol açan sellerin ardından Kızıl Haç en az 100 bin kişinin yoğun yağıştan etkilendiğini açıkladı.

Haziran ve Eylül ayları arasında gerçekleşen Muson yağmurları her yıl Nepal’de sellere yol açıyor. Yetkililer önümüzdeki günlerde daha fazla yağış beklendiği uyarısında bulundu.

Nepal Başbakanı Sher Bahadur Deuba ise halka sakin olmaları çağrısı yaptı.

Hindistan’da toprak kayması: 45 kişi yaşamını yitirdi

Yoğun yağışlardan, Nepal’in komşusu Hindistan da etkilendi. Büyük bir toprak kayması nedeniyle iki otobüs, geçmekte oldukları vadideki yoldan uçuruma yuvarlandı.

Olayda 45 kişi yaşamını yitirdi.

Ayrıca Hindistan’ın Assam eyaleti yönetiminden yapılan açıklamada, bölgede 2 milyonun üzerinde insanın evlerini terk etmek zorunda kaldığı belirtildi.

Previous post
1 yıl 6 ay hapis cezası almıştı: Gazeteci Murat Çelikkan cezaevine giriyor
Next post
70. Locarno Film Festivali'nde ödüller sahiplerini buldu