Ana SayfaDünyaNetanyahu’nun talimatıyla İsrail’den Al Jazeera’yi kapatma kararı

Netanyahu’nun talimatıyla İsrail’den Al Jazeera’yi kapatma kararı

HABER MERKEZİ – İsrail hükümeti, Katar merkezli Al Jazeera kanalının Kudüs ofisini kapatma, yayınını durdurma ve kanalda çalışan gazetecilere yasak getirme kararı aldı. İsrail Başbakanı Netanyahu, Mescid-i Aksa krizinin ardından kanalı ‘İsrail’de iç karışıklık çıkarmaya çalışmakla’ suçlamıştı.

İsrail hükümeti, Al Jazeera televizyon kanalına yönelik bir dizi karar aldı.

BBC Türkçe’nin haberine göre İsrail İletişim Bakanı Eyüp Kara, Katar Emirliği’ne ait Al Jazeera kanalını ‘terörizmi desteklemekle’ suçlayarak, kanal için çalışan gazetecilerin, bütün izinlerinin de iptal edileceğini ifade etti.

Kara, Al Jazeera yayınının durdurulması yönünde adımların atıldığını, kuruluşun Kudüs ofisinin kapatılması için ise parlamentonun yeni bir düzenlemeyi onaylaması gerektiğini belirtti.

İsrail İletişim Bakanı düzenlediği basın toplantısında, “Al Jazeera, IŞİD, Hamas, Hizbullah ve İran’ın maşası haline gelmiştir” diye konuştu.

Netanyahu’nun talimatıyla

İsrail Başbakanı Benjamin Netanyahu ise Twitter hesabından İletişim Bakanı Kara’yı tebrik etti ve “Sayın Kara talimatlarım doğrultusunda Al Jazeera’nin kışkırtmalarına karşı somut adımlar atmıştır” dedi.

Netanyahu özellikle yaşanan son Mescid-i Aksa krizinde Al Jazeera’nin yayıncılığını eleştirmiş ve kanalı ‘İsrail’de iç karışıklık çıkarmaya çalışmakla’ suçlamıştı.

Al Jazeera ise Mescid-i Aksa krizini ‘tarafsız ve profesyonel yayıncılık anlayışı’ çerçevesinde haberleştirdiğini savunmuştu.

Al Jazeera: İsrail’in tutumu ibretlik

Al Jazeera ise İsrail hükümetinin aldığı kapatma kararını kınadığını duyurdu.

Kanalın bir yetkilisi, “Kendisini Orta Doğu’nun tek demokratik devleti olarak gören bir ülke yönetiminin bu adımı ibretliktir” dedi.