Ana SayfaGüncel‘Nuriye Semih yaşasın’ diyen Beşiktaş taraftarlarına ‘örgüt propagandası’ soruşturması

‘Nuriye Semih yaşasın’ diyen Beşiktaş taraftarlarına ‘örgüt propagandası’ soruşturması

HABER MERKEZİ – Beşiktaş ve Konyaspor arasında oynanan Süper Kupa finalinde tribünlerde açlık grevindeki eğitimciler Nuriye Gülmen ve Semih Özakça için pankart açan Beşiktaş taraftarlarına “terör propagandası”  iddiasıyla soruşturması açıldı.

Olağanüstü Hal (OHAL) kapsamında çıkarılan Kanun Hükmünde Kararnameler (KHK) ile ihraç edildikleri işlerine geri dönebilmek talebiyle açlık grevi eylemi yapan tutuklu akademisyen Nuriye Gülmen ve öğretmen Semih Özakça’nın eylemlerinin bugün 155. günü.

Gülmen ve Özakça’yla dayanışmak amacıyla yapılan eylemlere polis müdahaleleri ve eylemlere katılanlara soruşturmalar da devam ediyor.

Diken’de yer alan habere göre Samsun Valiliği, Beşiktaş ve Konyaspor arasında oynanan Süper Kupa finalinde “Nuriye Semih yaşasın” pankartını açan Beşiktaş taraftarlarına “terör örgütü propagandası” iddiasıyla soruşturma açıldığını duyurdu.

Valiliğin internet sitesinde yer alan açıklamada şu ifadeler yer aldı

Olayla ilgili başlatılan tahkikatta il dışından ilimize gelen ve tarafımızdan tespitleri yapılan bir grup tarafından saat.20.05’de kale arkası kuzey üst tribününde pankart açıldığı, açılan pankartı üç parça halinde şahısların üzerlerine gizlemek suretiyle stadyuma soktukları, olay yerinde çektikleri fotoğrafları twitter hesabından paylaştıkları ve olay sonrası geldikleri illere döndükleri anlaşılmıştır. Samsun Cumhuriyet Başsavcılığı’ndan alınan talimat doğrultusunda ‘terör örgütünün propagandasını yapmak’ suçundan tespiti yapılan şahıslarla ilgili adli soruşturma başlatılmıştır.