Ana SayfaGüncelOHAL’de cezaevleri: Kürkçüler’de siyasi tutuklular IŞİD’lilerle aynı saatte görüşe çıkarılıyor

OHAL’de cezaevleri: Kürkçüler’de siyasi tutuklular IŞİD’lilerle aynı saatte görüşe çıkarılıyor

HABER MERKEZİ – OHAL’de cezaevlerindeki hak ihlalleri artarak devam ediyor. Daha önce defalarca işkence ve 12 Eylül uygulamaları ile gündeme gelen Tarsus Cezaevi’nde bu kez de 3 kadın tutuklunun gardiyaların saldırısına uğradığı bildirildi. Adana’daki Kürkçüler Cezaevi’nde ise IŞİD’lilerle aynı saatte görüşe çıkmaya zorlanan siyasi tutuklular açık görüşlere çıkmama kararı aldıklarını duyurdu.

İşkence ve kötü muamele iddialarıyla gündemden düşmeyen Tarsus T Tipi Kadın Kapalı Cezaevi’nde bu kez de 12 Eylül askeri darbesinin ürünü olan “karıştır-barıştır” isimli uygulamanın devreye konulduğu, cezaevindeki tutuklu müvekkili ile görüşen Adana Barosu Cezaevi İzleme Komisyonu Başkanı Avukat Tugay Bek tarafından duyurulmuştu.

Aynı cezaevinden yeni hak ihlalleri haberleri gelmeye devam ediyor.

Cezaevinde tutuklu bulunan kardeşi Fatma Gökkan’la görüşen Veysel Gökkan’ın aktardığına göre bu kez de 3 kadın tutuklu 13 gardiyanın saldırısına uğradı.

Tutuklularda darp izlerinin hala durduğunu söyleyen tutuklu yakını, mahpusların darp raporu almalarına izin verilmediğini de ifade etti.

Kürkçü’lerde siyasi tutuklular IŞİD’lilerle aynı saatte görüşe çıkmaya zorlanıyor

Öte yandan Kürkçüler F Tipi Kapalı Cezaevinde’de hak ihlalleri nedeniyle siyasi tutukluların açık görüşe çıkmama kararı aldıkları öğrenildi.

Bu durumu aileleri aracılığıyla duyuran tutuklular, “Cezaevi yönetimi bizi IŞİD’lilerle aynı saatte ve aynı salonda görüşe çıkarıyorlar. Biz onlarla aynı salonda görüşe çıkmak istemediğimiz için görüşe çıkmayı reddediyoruz” açıklamasında bulundu.




Önceki Haber
BM: ABD'de basın özgürlüğü Trump tehdidi altında
Sonraki Haber
BM Genel Sekreteri'nden İsrail'e: Gazze'yi 'yaşanılmaz hale' getiren ablukayı kaldırın