Ana SayfaEkolojiOlası zehirlenmelere karşı Sur’da içme suyu dağıtılıyor

Olası zehirlenmelere karşı Sur’da içme suyu dağıtılıyor

HABER MERKEZİ – Yıkımın devam ettiği Sur’un Lalebey ve Alipaşa mahallelerinde olası tanker suyu zehirlenmelerine karşı Sur’un Yıkımına Hayır Platformu, içme suyu dağıtmaya başladı.

Diyarbakır’ın Sur ilçesinin Alipaşa ve Lalebey mahallelerinde “kentsel dönüşüm” adı altında Mayıs ayında başlatılan yıkım devam ediyor.

Evlerini boşaltmak istemeyen mahallelilerin ise elektrik ve suları sık sık kesiliyor.

Gazete Duvar’ın haberine göre su sıkıntısı çeken mahalleliler, yıkım ekibi için mahalleye gelen su tankerlerinden bidonlarla su alarak ihtiyaçlarını karşılıyorlar.

Tanker suyuna karşı içme suyu dağıtılıyor

Sur’un Yıkımına Hayır Platformu üyelerine mahallelerden gelen bilgilere göre ise bazı çocuklar tankerlerden alınan su nedeniyle hastalandı.

Hastalanan çocukların tanker suyundan zehirlendiği iddiaları henüz kesinleşmiş değil ancak mahallede, insanlar tanker suyunu da kullanamasın diye suya ilaç katmaya başlandığı yönünde iddialar söz konusu.

Sur’un Yıkımına Hayır Platformu bileşenleri, tanker suyunun incelenmesini istedi.

Platform bileşenleri ayrıca olası bir zehirlenmenin önüne geçmek için Alipaşa Mahallesi’nde oturan ailelere içme suyu dağıttı.

Bariyerlerle çevrilmiş olsa da evlerini terk etmeyen ailelerin kesik sularının açılmasını isteyen platform bileşenleri, sorun giderilinceye kadar mahallede içme suyu dağıtmaya devam edeceklerini bildirdi.




Önceki Haber
BM Genel Sekreteri'nden İsrail'e: Gazze'yi 'yaşanılmaz hale' getiren ablukayı kaldırın
Sonraki Haber
AKP'ye göre 'Adalet Kurultayı'yla örtük isyan çağrısı yapıldı'