Ana SayfaGüncelÖSYM puanları yanlış hesaplamış: Bin 100 adayın yerleştirilmesi değiştirildi

ÖSYM puanları yanlış hesaplamış: Bin 100 adayın yerleştirilmesi değiştirildi

HABER MERKEZİ – ÖSYM, üniversite giriş sınavında puanları yanlış hesapladığını açıkladı. “1110 adayın yerleştirmesi değişmiştir” diyen ÖSYM, öğrencilerden ‘özür’ diledi.

Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM), Lisan Yerleştirme (LYS) sınav sonuçlarında adayların puanlarını yanlış hesapladıklarını açıkladı.

ÖSYM’den yapılan açıklamada, 1110 adayın ilan edilen yerleştirmesi değiştirildiği, yeni hesaplama sonrası 1499 adayın ise yeni durumda herhangi bir programa yerleşemedikleri belirtildi.

Açıklamada şu ifadeler yer aldı:

08.08.2017 tarihinde açıklanan 2017-ÖSYS yerleştirme sonuçlarında, adayların yerleştirmelerinde kullanılacak puanlar belirlenirken Tablo-6C’nin ekinde yer alan okul türlerinden mezun olan adayların alan ve dallarına göre ek puan kullanılabilecek tercihlerinde ‘ek puanlı yerleştirme puanları’ yerine ‘ek puansız yerleştirme puanları’nın kullanıldığı tespit edilmiştir.

Bu işlemin düzeltilmesi amacıyla yapılan güncellemede 1110 adayın ilan edilen yerleştirmesi değişmiş, 1628 aday daha önce bir programa yerleşmemişken yerleşir duruma gelmiş, ek puanı dikkate alındığı için yerleşen bu adaylar nedeniyle daha önce bir programa yerleştiği ilan edilen 1499 aday ise yeni durumda herhangi bir programa yerleşememiştir.

Konu ile ilgili adaylar ve kurumlar bilgilendirilmiş, yeni sonuçlar 12.08.2017 tarihi saat 11:00 itibariyle güncellenmiştir. Bu durumdan etkilenen adaylardan özür diler bilgilerine saygıyla sunarız.

Previous post
'Tek tip elbise darbe anlayışının ürünü’ diyen avukat Eren Keskin: Kaygı verici bir süreç başlıyor
Next post
Maçka'da yaşamını yitiren 15 yaşındaki Bülbül’ün kuzeni: ‘Yem olarak götürüyorlar, asker yelek giydirmemiş’