Ana SayfaGüncelPolisin ev baskını esnasında yaptığı hırsızlık polis kamerasında

Polisin ev baskını esnasında yaptığı hırsızlık polis kamerasında

HABER MERKEZİ – Manisa’da baskın düzenledikleri bir evde altın ve 400 TL parayı çalarken polis kamerasına yakalanan bir polis hakkında dava açıldı. Hırsızlığı ailenin fark etmesi üzerine, bulmuş gibi yapıp ziynet eşyasını geri vermeye çalışan polis, 2 gün gözaltında kaldıktan sonra serbest bırakıldı. Şüpheli polis savcıya gönderdiği dilekçede, “Terör örgütü mensubu kişiler adeta zafer kazanacak” savunmasında bulundu. Bugüne kadar üç duruşması görülen dava bir kez daha ertelendi.

Manisa’da bir eve baskın düzenleyen polis, evdeki altın ve paraları çalarken yakalandı.

Olay, 5 Eylül 2016 tarihinde Salihli ilçesindeki Gaffar Okkan Mahallesi’nde, Manisa Cumhuriyet Başsavcılığı’nın yürüttüğü bir soruşturma kapsamında hakkında yakalama kararı çıkarılan R.T.’nin kaldığı ikamette yapılan arama esnasında yaşandı.

dihaber’den Deniz Tekin imzalı habere göre polis, evde 2 saat süren aramayı bitirip evin bahçesinde tutanak tuttuğu sırada, ev sahipleri, yakında evlenecek olan çocukları S.T. için evde sakladıkları 2 altın bilezik, 1 cumhuriyet altını, 2 çeyrek altın ve 400 TL paranın arama sırasında kaybolduğunu fark etti.

Kayıp olan altın ve paraları bulmak için ev sahipleri polislerle birlikte 1 saat boyunca evi didik didik aramasına rağmen ziynet eşyalarını bulamadı.

Hırsızlığı ailenin fark etmesi üzerine ise polis, bulmuş gibi yapıp ziynet eşyalarını aileye geri vermeye çalıştı.

Ancak ev sakinleri, polisin kayıp ziynet eşyalarını çaldığını, bunu fark etmeleri üzerine bulmuş gibi kendilerine verdiğini söyleyerek, polise tepki gösterdi.

Panikleyen polis ise ev sahibi kadının üzerine yürüdü.

Tartışmanın ardından ise polisler evden ayrıldı. Ailenin altın ve paralarının kaybolduğunu söylemesine rağmen polisler bunu tutanağı geçirmedi.

Fakat aramada görevli olan polislerden A.V.H.’nin, arama sırasında evdeki ziynet eşyaları ve 400 TL parayı çaldığı anı anına kameraya yansıdı.

Gözaltına alınıp serbest bırakıldı

Aile, bunun üzerine altın ve paraları çaldığını iddia ettiği polis hakkında Salihli Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulundu.

Suç duyurusunu işleme alan savcılık, arama sırasındaki kamera görüntülerinde yaptığı incelemenin ardından, sanık polis A.V.H. hakkında gözaltı kararı çıkardı.

Olaydan 10 saat sonra gözaltına alınan polisin üzerinde ve görev yaptığı araçta yapılan aramada kaybolan altın ve para bulunamadı.

İki günlük gözaltının ardından savcılığa çıkarılan polis, “görevi kötüye kullanma” nedeniyle tutuklanma talebiyle Salihli Sulh Ceza Hâkimliği’ne sevk edildi.

Hakimlik, delilleri karartma, kaçma ve saklanma imkânının olmaması, tutuklama tedbirinin oranlı olmayacağı iddiasıyla polisi “adli kontrol” ve yurtdışına çıkış yasağı tedbiri vererek serbest bıraktı.

Emniyet Genel Müdürlüğü İzmir Teftiş Kurulu Başkanlığı, polis hakkında idari soruşturma başlatarak, A.V.H.’yi 10 Ekim 2016’da açığa aldı.

İddianame hazırlandı

Salihli Cumhuriyet Başsavcılığı olayla ilgili yürüttüğü soruşturmayı tamamlayarak sanık polis memuru A.V.H. hakkında, “Bina içinde muhafaza altına alınmış olan eşya hakkında hırsızlık” suçlamasıyla 5 yıldan 10 yıla kadar hapis istemiyle iddianame hazırladı.

Salihli 4. Asliye Ceza Mahkemesi’nce kabul edilen iddianamede, evde arama sırasında yaşanan hırsızlık olayı anlatıldı.

İddianamede, ev sahiplerinin kayıp olan ziynet şüpheli polis memuru A.V.H. tarafından çalındığını, daha sonra ise bu kişi tarafından yerine bırakılmaya çalışıldığını iddia ettikleri ifade edildi.

Sanık polis davanın iddianamesinde yer alan ifadesinde üzerine atılı suçlamaları kabul etmeyerek, ev sahiplerinin iftira attığını iddia etti.

Polisten ‘Terör örgütü mensubu kişiler adeta zafer kazanacak’ savunması

Şüpheli polis soruşturmayı yürüten savcıya gönderdiği dilekçede ise “İddialar sadece benim açımdan değil, tüm güvenlik güçleri bakımından ürkütücüdür. Zira itibar görmesi halinde terör örgütü mensubu kişiler adeta zafer kazanacaktır” şeklinde savunma yaparak, hakkında takipsizlik kararı verilmesini istedi.

Jandarma kararttı, bilirkişi tespit etti 

Salihli İlçe Jandarma Komutanlığı’nın ev araması sırasında çekilen 1 saat 51 dakikalık polis kamerası görüntüleri üzerinde yaptığı bilirkişi incelemesinde, polisin evden bir şey aldığı veya sonrasında sakladığına ilişkin herhangi bir görüntü tespit edilemediğini iddia etti.

Kamera görüntülerini inceleyerek 2 sayfalık rapor hazırlayan bilirkişi ise jandarmanın belirttiği raporun tersine görüş bildirdi.

Raporda, şüpheli polisin odanın yüklük olarak tabir edilen kısmında arama yaparken yatakları arar gibi oyalandığı, girdiği yüklükte 1 cüzdan bulduğu belirtildi.

Şüphelinin bulduğu cüzdanın içerisini aradıktan sonra diğer görevlilere vermeyip elinde tutarak arama yapmaya devam ettiği ifade edilen raporda, şüpheli için, “Yüklüğün üst bölümünün sağ kapağının arkasında kalan bölümden bir şeyler alarak sırtı kameraya dönükken sol eliyle sol cebine koyduğu görüldü” tespiti yapıldı.

Şüphelinin içinde altın ve bileziklerin bulunduğu sandıkta eğilmiş vaziyette yaklaşık bir dakika oyalandığı tespitine yer verilen raporda, şüphelinin görüntünün, 52.05’inci dakikasında sol eline sol cebine koyduğu daha sonra bir adet bilezik kutusunu yanındaki görevlilere teslim ettiği tespitini yer verdi.

Üçüncü duruşma: Polis hala itiraf etmedi

Polis kamerası görüntülerine ilişkin hazırlanan bilirkişi raporuna ilişkin sanık polis savcılıkta verdiği ek ifadesinde yine suçlamaları reddetti.

Aile şikayetinden vazgeçmezken, Salihli 4. Asliye Ceza Mahkemesi’nde bugüne kadar 3 duruşması görülen dava ise Ekim ayına ertelendi.

Dava devam ettiği sırada, hırsızlık yapmadığını savunan polis, buna rağmen ailenin zararının karşılanması için kayıp olan 400 TL para ve 1 Cumhuriyet altını savcılık aracılığıyla aileye verdi.

Ancak aile buna rağmen şikâyetinden vazgeçmedi.

Emniyet Müdürlüğü’nden açıklama

Yaşanan bu hırsızlık olayının görüntülerinin ortaya çıkmasının ardından Manisa Emniyet Müdürlüğü’nden polis hakkında açıklama geldi.

Açıklamada, polisin görevden uzaklaştırıldığı, adli ve idari soruşturma başlatıldığı ifade edildi.

Yapılan açıklama şöyle:

Sosyal medyada Manisa Polisi hakkında çıkan birtakım haberler ile ilgili olayın gerçekleştiği 5 Eylül 2016 tarihinde tespit edilen personel hakkında görevden uzaklaştırma işlemi tesis edilmiş, ayrıca adli ve idari soruşturmaya başlanmıştır. Halen idari soruşturması Polis Başmüfettişlerince takip edilmekte, adli yargılanması ise ilgili ceza mahkemesinde devam etmektedir.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Atıkları köpeklerin rengini 'parlak mavi'ye dönüştürmüştü: Doğayı kirleten fabrika kapatıldı
Sonraki Haber
Özakça'yla birlikte 167 gündür açlık grevinde: Gülmen’in ışığa hassasiyeti arttı, karartma perde asılmıyor