Ana SayfaDünyaPYD Eş Başkanı Müslim: ABD ile siyasi bir anlaşma yok, geçici bir süre buradalar

PYD Eş Başkanı Müslim: ABD ile siyasi bir anlaşma yok, geçici bir süre buradalar

HABER MERKEZİ – PYD Eş Başkanı Salih Müslim, IŞİD’le mücadele sonrası dönem için aralarında ABD ile herhangi bir anlaşma olmadığını söyledi.  Muslim, “Amerikalı merkezler geçici bir süre için buradalar” dedi.

PYD Eş Başkanı Salih Müslim, Alman Haber Ajansı DPA’ya Rakka’nın IŞİD’den kurtarılması için sürdürülen Rakka operasyonu ve Rojava’daki gelişmelerle ilgili değerlendirmelerde bulundu.

IŞİD’le mücadele sonrası dönem için aralarında ABD ile herhangi bir anlaşma olmadığını belirten Müslim, ABD güçlerinin Rojava’daki varlığının ise geçici olduğunu söyledi.

Müslim şunları söyledi:

Şu an var olan Amerikalı merkezler geçici bir süre için buradalar. Amerikalılar savaştaki gerekli uzman ve danışmanlıkları gereği buradalar. IŞİD sonrası süreç için de herhangi bir anlaşma veya söz yoktur.

ABD ile siyasi hiçbir anlaşmalarının olmadığını belirten Müslim, sadece IŞİD ile mücadelede uluslararası koalisyon ile birlikte hareket ettiklerini söyledi.

“ABD’nin kendi çıkarları için Türkiye ile de anlaşabileceğini” belirten Müslim, “Ama bunun için de tedbirlerimizi aldık. Federal Suriye için bizim açık projelerimiz var. Kim kiminle anlaşıyor, bizim için önemli değil. Her zaman da kendimizi koruyabiliriz” dedi.

Müslim, şöyle devam etti

Biz Suriye Kürdistanı rüyası için veya bağımsız bir Kürt bölgesi için çalışmıyoruz. DSG (Demokratik Suriye Güçleri) geniş bir yeri özgürleştirip Suriye’de ikinci bir güç olup birçok başarı topladığında içerisinde sadece Kürt güçleri değil Arap, Süryani ve Türkmenler de vardı.