Ana SayfaDünyaRakka’da geri sayım başladı: DSG 9 mahallede kontrolü sağladı

Rakka’da geri sayım başladı: DSG 9 mahallede kontrolü sağladı

HABER MERKEZİ – Rakka’nın IŞİD’den kurtarılması için sürdürülen “Büyük Savaş” adlı operasyonda DSG kentin 9 mahallesinde kontrol sağladı. Kent merkezinde mahsur kalan siviller ise DSG tarafından açılan koridorlardan güvenli bölgelere tahliye ediliyor.

Demokratik Suriye Güçleri’nin (DSG) IŞİD işgali altındaki Rakka kentinin kurtarılması için “Fırat’ın Gazabı” adıyla 10 Aralık 2016’da başlattığı operasyonun kent merkezini kurtarma hamlesi olan ‘Büyük Savaş’ 59. gününde.

Kentin yüzde 50’sinden fazlasında DSG kontrol sağlarken kentti 9 mahalle IŞİD’den kurtarılarak DSG’nin kontrolüne geçti.

Rewda, Eski Rakka, Hişam Ebdulmelik, Nezlit Şehadê ve El Berîd mahallelerindeki çatışmalar ise sürüyor. Bu mahallelerin de kontrol altına alınması ile beraber IŞİD’in saldırı gücünün önemli oranda kırılmış olacağı belirtiliyor.

Bölgede bulunan dihaber muhabiri Nazım Daştan’ın haberine göre doğu ve batı cephelerinde operasyonlar gerçekleştiren güçlerin bir birine ulaşmalarına yaklaşık bir kilometre kaldı.

DSG kentin kuzey cephesinden de harekete geçerek operasyonlara başladı. Güneybatı cephesinden Nezlit Şehadê, güneydoğu cephesinde ise Hişam Ebdulmelik mahallelerinde ilerleyen DSG’lilerin birleşmesine de az bir mesafe kaldı.

Kritik bir aşamaya girilen operasyonda IŞİD, DSG kuşatmasını kırmak için sık sık bomba yüklü araçlar ile saldırı düzenliyor.

Kent merkezinde mahsur kalan siviller ise dört noktadan açılan yeni koridorlardan  güvenli bölgelere taşınıyor.