Ana SayfaDünyaRakka’da son durum: DSG’nin ilerleyişi devam ediyor, IŞİD’lilerin morali sıfır

Rakka’da son durum: DSG’nin ilerleyişi devam ediyor, IŞİD’lilerin morali sıfır

HABER MERKEZİ – Rakka’nın IŞİD’den kurtarılması için sürdürülen “Büyük Savaş” adlı operasyonda DSG’nin ilerleyişi devam ederken, IŞİD mensuplarının morallerinin çöktüğü belirtiliyor.

Demokratik Suriye Güçleri’nin (DSG) IŞİD işgali altındaki Rakka kentinin kurtarılması için “Fırat’ın Gazabı” adıyla 10 Aralık 2016’da başlattığı operasyonun kent merkezini kurtarma hamlesi olan ‘Büyük Savaş’ 66. gününde.

DSG, kentin yüzde 50’sinden fazlasında kontrol sağlarken, Meşleb, Sînaa, Bîtani, Sebehîye, Qadesiyê, Romanî, Yermuk, Hattîn ve El Cezra mahallelerinden sonra kentin kuzeybatısında yer alan El-Kerim Mahallesi’ni de IŞİD’den kurtarmış ve 10 mahallede kontrolü sağlamıştı.

Doğu, batı, güney ve kuzey cephelerinden ilerleyen güçlerinin birleşmesinin ardından DSG’nin hedefinde Eski Rakka Mahallesi’nin IŞİD’den kurtarılması var.

DSG ilerlemeye devam ediyor

Reuters’a konuşan YPG komutanlarından Heval Gabar, IŞİD’lilerin şehir merkezinde etrafının sarıldığını, ancak IŞİD’lileri merkezden çıkarmanın dört ay kadar sürebileceğini söyledi.

“Rakka’nın ‘Eski Şehir’inin yarısını temizledik ve tüm gücümüzle ilerlemeye devam ediyoruz” diyen Gabar, Mansour ve Rashid bölgelerine doğru ilerlediklerini kaydetti.

Gabar, şöyle devam ediyor:

Rakka’yı almak üç, dört ay daha sürebilir. Bir sürü mayın döşediler ki; bizim önümüzdeki zorluklardan en büyüğü de o. Araba patlayıcıları için konuşmak gerekirse; IŞİD bunu her gün kullanmıyor, lakin güçlerimiz sokaklarda ilerlerken kullanıyorlar.

IŞİD’lilerin morali sıfır

Gabar ayrıca, yüzlerce IŞİD’linin teslim olduğunu, bölgede binden fazla IŞİD üyesinin kalmadığını düşündüğünü paylaştı.

YPG’li Gabar’a göre IŞİD’lilerin morali sıfır düzeyinde.

DSG sözcülerinden Talal Selo ise IŞİD’in yerleştirdiği mayınların, hareket hızlarını düşürdüğünü belirterek, “Bölgenin kuzeyinde IŞİD yok, ancak birliklerimiz yakınlaşamıyor çünkü IŞİD bölgede birçok patlayıcı ve mayın yerleştirdi” dedi ve ekledi:

Belki 600 IŞİD’li teslim olmuştur. Şehirde kalanlar genelde yabancı savaşçılar. Teslim olanlar çoğunlukla ailesi olanlar oluyor.


Karınca Dış Haberler

 




Önceki Haber
Cop, hortum, silah dipçiğiyle köylülere işkence: HDP'den Şemdinli raporu
Sonraki Haber
Şemdinli'de 36 köylüye işkencenin ardından 1 polis görevden uzaklaştırıldı