Ana SayfaDünyaRakka’da son durum: ‘Güney cephesi tamam’, kentin yüzde 60’ından fazlası DSG kontrolünde

Rakka’da son durum: ‘Güney cephesi tamam’, kentin yüzde 60’ından fazlası DSG kontrolünde

HABER MERKEZİ – Rakka’nın IŞİD’den kurtarılması için sürdürülen “Büyük Savaş” adlı operasyonda DSG, kentin 14 mahallesinde kontrolü sağladı. Kentin yüzde 60’ından fazlasının kontrollerine geçtiğini belirten DSG komutanlarından Medeni Hasekê, kentin güney cephesinin tamamen IŞİD’den kurtarıldığını söyledi.

Demokratik Suriye Güçleri’nin (DSG) IŞİD işgali altındaki Rakka kentinin kurtarılması için “Fırat’ın Gazabı” adıyla 10 Aralık 2016’da başlattığı operasyonun kent merkezini kurtarma hamlesi olan ‘Büyük Savaş’ 73. gününde.

DSG, IŞİD’den kurtarılan Mehdi ve El-Refqa mahalleleri ile birlikte kurtarılan mahalle sayısını 14’e çıkardı.

IŞİD karşıtı güçlerin kentin doğu cephesinde bulunan Mansûra ve Reşid mahallelerine ilerleyişi sürüyor.

‘Güney cephesi tamam’

DSG, Fırat Nehri’nin tamamında da hakimiyet sağladı.

Nehir üzerinden geçen ve kentin güney girişleri olarak kullanılan El Cedid ve Kişrin köprüleri de DSG kontrolünde.

dihaber’in bölgedeki muhabiri Nazım Daştan’a konuşan Güney cephesi operasyon komutanlarından Medeni Hasekê, günler süren çatışmalar sonucu kentin güney cephesinin tamamen IŞİD’den kurtarıldığını aktardı.

Hasekê, “Bu alan tamamen güçlerimizin denetimine geçti. Güney cephesi tamamdır. Buradan geçen Fırat Nehri de kontrolümüzdedir” dedi.

IŞİD’in bütün kaçış yollarını kapattıklarını dile getiren Hasekê, kentin yüzde 60’ından fazlasının kontrollerine geçtiğini ifade etti.

Kentteki operasyonların ağırlıklı olarak kuzey, doğu ve batı cephelerinde yürütüldüğünü sözlerine ekleyen Medeni Hasekê, en kısa sürede Rakka’nın tamamını da kurtaracaklarını söyledi.

Previous post
Hasankeyf'in hafızasını diri tutmak için 'Suyun Ölüm Tarihi'
Next post
Trans sembolünün yaratıcısı hayatını kaybetti