Ana SayfaDünyaRakka’yla eş zamanlı: DSG ‘yakın zamanda’ Deyr ez Zor’a girecek

Rakka’yla eş zamanlı: DSG ‘yakın zamanda’ Deyr ez Zor’a girecek

HABER MERKEZİ – Rakka’nın IŞİD’den kurtarılması için sürdürülen “Büyük Savaş” adlı operasyon 82’inci günde sürerken, Demokratik Suriye Güçleri Deyr ez Zor bölgesinden IŞİD’lileri çıkartmak için ‘yakın bir zamanda harekete geçileceğini’ açıkladı.

Demokratik Suriye Güçleri’nin (DSG) Rakka’yı IŞİD’den kurtarmak için “Fırat’ın Gazabı” adıyla 10 Aralık 2016’da başlattığı operasyonun kent merkezini kurtarma hamlesi olan ‘Büyük Savaş’ 82’inci günde devam ediyor.

Rakka Kent merkezindeki stratejik alanlarda bulunan kimi mahalleler DSG tarafından kuşatma altına alınmış durumdayken, DSG’den Deyr ez Zor’da yürütülecek operasyona dair de açıklamalar geldi.

Daha önce DSG’den yapılan açıklamalarda Deyr ez Zor’a Rakka’daki operasyonun ardından girileceği ifade edilmişti.

Ancak DSG’yle birlikte hareket eden Deyr ez Zor Askeri Konseyi’nin lideri Ahmed Abu Khawla, DSG’nin Deyr ez Zor bölgesinden IŞİD’lileri çıkarmak için ‘yakın bir zamanda harekete geçeceğini’ duyurdu.

Reuters’a konuşan Khawla, “Biriminin Deyr ez Zor bölgesine girerek birkaç mahalleyi özgürleştirdiğini” belirtti ve yapılacak operasyonun Rakka’daki savaş ile eş zamanlı olarak birkaç hafta içerisinde başlayacağını söyledi.

Khawla ayrıca, “Deyr ez Zor Askeri Konseyi’nde çoğu Arap ve Deyr ez Zor kentinden olan dört bin savaşçı olduğunu” da dile getirdi ve “DSG’nin yürüttüğü bütün operasyonlara katılmış olan bu savaşçıların şu an Rakka kentinde savaştığını” belirtti.

 

Previous post
Nedeni doğal alanlarının yok edilmesi ve kaçak avlanma: Zürafalar 'sessizce' yok oluyor
Next post
Sadece iki gün tutuklu kaldı: 'Size bu kılıkla az bile yapmışlar' deyip kadınlara saldıran polis serbest