Ana SayfaGüncelRoboski’den 10 Ekim Katliamı’na: Kılıçdaroğlu, ‘Hafıza Sokağı’ sergisini açtı

Roboski’den 10 Ekim Katliamı’na: Kılıçdaroğlu, ‘Hafıza Sokağı’ sergisini açtı

HABER MERKEZİ – CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, ‘Adalet Kurultayı’nın ikinci gününde “Hafıza Sokağı” sergisinin açılışını yaptı. Roboski Katliamı’ndan 10 Ekim Katliamı’na kadar birçok olayın ve figürün bulunduğu “Hafıza Sokağı” sergisinde konuşan Kılıçdaroğlu, “Geçmiş’te yaşanan birçok adaletsizliklerinin bu sokakta görüleceğini” belirterek 80 milyon için adalet çağrısında bulundu.

Cumhuriyet Halk Partisi’nin (CHP) Çanakkale’de düzenlediği ve dört gün sürecek olan ‘Adalet Kurultayı’ ikinci gününde.

Diken‘de yer alan habere göre CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu,‘Türkiye’deki hukuk ihlalleri ve adaletsizliklerin’ masaya yatırıldığı kurultayın ikinci gününde ülkede yaşanan adaletsizliklerin gösterildiği ‘Hafıza Sokağı’nın açılışını yaptı.

Roboski Katliamı’ndan 10 Ekim Katliamı’na, şair Nazım Hikmet’ten 12 Eylül’de yaşı büyütülerek asılan Erdal Eren’e kadar birçok figürün bulunduğu “Hafıza Sokağı” sergisinde konuşan Kılıçdaroğlu, “Geçmişte yaşadığımız büyük adaletsizlikler bu sokakta görülecek” diyerek 80 milyon için adalet talebini yineledi:

Herkes için 80 milyon için adalet istiyoruz. Geçmişte yaşadığımız büyük adaletsizlikler bu sokakta görülecek, hafızalarımız yenilenecek. Umarız böyle adaletsizlikler Türkiye’de bir daha olmamış olur. Hep birlikte gezelim, hep birlikte üzülelim ve hep birlikte geleceğe umutla bakalım. Çünkü bu tür adaletsizlikleri bir daha görmek ve yaşamak istemiyoruz.

Kurultay’ın ikinci gününde öğleden önceki programda ise ‘Seçimde Adalet’ paneli gerçekleştirildi ve Türkiye’de seçim sistemi tartışıldı.

Panellerin yanı sıra ihale, teşvik, bitkisel üretim ve gıda ile eğitimde inanç başlıklarında çalıştaylar yapıldı.

Kurultay programı “İnançta Adalet” paneli ve çeşitli programlarla devam ediyor.




Önceki Haber
Adana ve Antalya'da orman yangınları
Sonraki Haber
📸 | Fotoğraflarla: Harvey kasırgası