Ana SayfaGüncelSebebi ‘kentsel dönüşüm’ ve ‘mega projeler’: İstanbul’un hafriyatları 7 ilçeden daha büyük bir alanı kaplıyor

Sebebi ‘kentsel dönüşüm’ ve ‘mega projeler’: İstanbul’un hafriyatları 7 ilçeden daha büyük bir alanı kaplıyor

HABER MERKEZİ – İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi’nin CHP Grubu’nun hafriyat alanlarına ilişkin hazırladığı rapora göre, son 4 yılda İBB’nin ilan ettiği hafriyat alanı 15,8 km’lik bir bölgeyi kapsıyor. Bu alan İstanbul’un 7 ilçesinin yüzölçümünden daha büyük.

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Meclisi’nin CHP Grubu’nun İstanbul’daki hafriyat alanlarına ilişkin raporu çarpıcı veriler ortaya koyuyor.

Rapora göre İBB’nin 2013-2017 yılları arasında kentte ilan ettiği hafriyat alanı 15,8 km’lik bir bölgeyi kapsıyor. Bu alan İstanbul’un 7 ilçesinin yüzölçümünden daha büyük.

Yeşilist’te yer alan habere göre hafriyat için ayrılan 14 resmi hafriyat sahasından 7’sinin kapasitesi dolmuş durumda.

Kentsel dönüşüm adı altında yapılan inşaatlar her ay 5 milyon ton hafriyatın çıktığı İstanbul’da bu hafriyat alanları nüfusu 300 binin üzerinde olan Güngören ilçesinin iki katı bir alanı kapsıyor.

Hafriyata bunca alan ayrılmasına rağmen hafriyatı taşıyan bazı kamyon şoförleri denetimsizliğin hakim olmasını kullanarak, yükünü başta su toplama havzaları, ormanlar ve deniz kenarları olmak üzere gözden ırak alanlara boşaltıyor.

Kamyonlar, sadece çevresel kirliliğe değil aynı zamanda hayvan ve insan ölümlerine de yol açıyor.

Son bir yılda, yaşları 5 ile 85 arasında değişen 25 insan hafriyat kamyonları yüzünden hayatını kaybetti.