Ana SayfaGüncelŞemdinli’de 36 köylüye işkencenin ardından 1 polis görevden uzaklaştırıldı

Şemdinli’de 36 köylüye işkencenin ardından 1 polis görevden uzaklaştırıldı

HABER MERKEZİ – Şemdinli’de işkenceyle gözaltına alınan köylülerin savcılık başvurusu üzerine sadece bir polis “kuvvetli suç şüphesi” nedeniyle görevden uzaklaştırıldı.

Hakkari’nin Şemdinli ilçesi Altınsu (Şapatan) köyünde 36 kişinin işkence olayına dair bir polis görevden uzaklaştırıldı.

Görevden uzaklaştırılan polisin “kuvvetli suç şüphesi” nedeniyle açığa alındığı belirtildi.

Hakkari Valiliği konuya dair dün yaptığı açıklamada, işkence olayının yaşanmadığını ve gerçeği yansıtmadığını savunmuştu.

Valilik tarafından yapılan açıklamada, “şüpheli şahıslar hukuka uygun olarak gözaltına alınmışlar, ancak bu esnada güvenlik güçlerimize direnen şahıslar da yetkiler dahilinde zor kullanılarak derdest edilmişlerdir” denilmişti.

İşkence olayının ortaya çıkmasının ardından ise Halkların Demokratik Partisi (HDP) heyeti, Altınsu köyüne giderek gözlemlerde bulunmuş ve bugün konuya ilişkin ön raporunu açıklamıştı.

“İşkence yok” diyen Hakkari Valiliği’ne tepki gösterilen raporda, “36 kişi yaklaşık bir saat boyunca cop, silah dipçiği, paspas sapı, kısa kesilmiş hortum ve demir çubuklarla işkenceye maruz bırakılmış” denilmişti.

Ön raporun tamamına buradan ulaşabilirsiniz.