Ana SayfaGüncel‘Silah kullanmakta tereddüt etmeyin’ talimatı verilen bekçiler göreve başladı

‘Silah kullanmakta tereddüt etmeyin’ talimatı verilen bekçiler göreve başladı

HABER MERKEZİ – İstanbul’da nöbet tutacak 386 bekçi dün gece göreve başladı. Silah kullanma teknikleri öğretildiği belirtilen bekçilere hitaben konuşma yapan İstanbul Emniyet Müdürü Mustafa Çalışkan, “Silahınızı kullanmakta tereddüt etmeyin” demişti.

Olağanüstü Hal (OHAL) kapsamında 29 Nisan’da Resmi Gazete’de yayınlanarak yürürlüğe giren 690 sayılı Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile çarşı ve mahalle bekçiliği için 7 bin kişilik kadro açılmıştı.

Bu kapsamda İstanbul’da nöbet tutacak 386 bekçi dün gece itibariyle göreve başladı.

‘Gece Kartalları’ ismi verilen bekçilerden her mahallede iki kişi olacak.

Bekçiler, ilk etapta polis eşliğinde görev yapacak.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü’nün açıklamasına göre ilerleyen dönemde 314 bekçi daha kentte göreve başlayacak.

Mahallelerde görev yapacak bekçiler, güneşin batışından doğuşuna kadar devriye görevini yerine getirecek.

‘Silahınızı kullanmakta tereddüt etmeyin’

Bekçilere, özel hareket polislerinin katıldığı derslerde araç durdurma ve silah kullanma teknikleri öğretildiği belirtildi.

Bekçilerin göreve başlaması dolayısıyla geçtiğimiz gün düzenlenen törende konuşan İstanbul Emniyet Müdürü Mustafa Çalışkan, bekçilere “Silahınızı kullanmakta tereddüt etmeyin” dedi ve devamında şunları söylemişti:

Kanuni hakkınız doğduğunda, yetkiniz ne ise kullanmakta hiç tereddüt etmeyin. Mevzuatı iyi bilin. Mevzuatı iyi bilirseniz, öz güveniniz daha yüksek olur. Dolayısıyla biraz okuyacak ve biraz yoğunlaşacaksınız. İyi niyetli olursanız hiçbir sıkıntı yaşamadan çok güzel görev yaparsınız. Kılık, kıyafetiniz, hitabınız, gelişiniz, gidişiniz her şeyinizi çok iyi kontrol edin. Şu anda herkes sizi seyredecek. Dikkatle bakacaklar. Biz ve devlet, vatandaşa, halka hizmet için varız. Burada oluş sebebimiz budur. Vatandaş için biz buradayız. Kendinize hitap edilmesini istemediğiniz hiçbir kelimeyi, vatandaşa yöneltmeyin. Vatandaşa; amca, dayı gibi kelimeleri kullanmayın. Onlara beyefendi ve hanımefendi diye hitap edin. Yanlış iş yapmayın. Yanlış iş yapanın bizimle yürüme imkanı yok.

Previous post
AKP'nin 16. yıldönümünde Erdoğan: 'AKP ülkeye çağ atlattı, kazandıklarımızı masada kaybetmeyeceğiz'
Next post
160 gündür açlık grevindeler: Gülmen ve Özakça'nın refakatçi talebi kabul edildi