Ana SayfaDünyaSpotify ırkçı grupların yükledikleri içerikleri uygulamadan siliyor

Spotify ırkçı grupların yükledikleri içerikleri uygulamadan siliyor

HABER MERKEZİ – Charlottesville saldırısının ardından dünyanın en büyük müzik hizmet servisi Spotify tarafından yapılan açıklamada, ‘beyazların üstünlüğünü’ savunan düşüncelerle ilişkilendirilen içeriklerin uygulamadan kaldırılacağı duyuruldu.

ABD’nin Virginia eyaletinin Charlottesville kentinde geçen hafta ‘Sağı Birleştirin’ protestosu için sokaklara çıkan ırkçı gruplarla, bu gruplara karşı sokağa çıkan anti-faşist gruplar arasında çatışmalar yaşanmıştı.

20 yaşındaki James Alex Fields Jr., Heather Heyer isimli anti-faşist kadını arabayla ezerek öldürmüş, 19 kişinin de yaralanmasına sebep olmuştu.

Charlottesville’de yaşanan bu saldırının ardından dünyanın en büyük müzik hizmet servisi Spotify bir açıklama yayınladı.

Spotify, Southern Poverty Law Center adlı önde gelen vatandaşlık hakları örgütü tarafından nefret grubu olarak işaretlenen ‘beyazların üstünlüğünü’ savunanlara ait içeriklerin yayından kaldıracağını açıkladı.

Digital Music News’de haftaiçi yer alan “I Just Found 37 Hate Bands On Spotify” (Spotify’da 37 Nefret Grubu Buldum) başlıklı yazının yayınlanmasının ardından Spotify, grupların uygulamadan çıkarıldığını duyurmuştu.

Telesur’un haberine göre Billboard dergisine konuşan Spotify sözcüsü, yapımcı ve toplayıcı firmaların ilk elden suçlu olduğunu belirtti, ancak yine de Spotify’ın “nefret yanlısı veya ırk, din, cinsiyet ve benzeri konulara karşı şiddeti körükleyen yasadışı materyal veya içeriğe” izin vermeyeceğinin altını çizdi.

Spotify, aynı zamanda Nas, Khalid, Jimi Hendrix, Lady Gaga ve James Brown gibi isimlerden oluşan “Patriotic Passion” (Vatan Tutkusu) adlı müzik listesini tanıttı. Şirket; bu listeyi, “savaşmaya değecek bir Amerika için müzik” olarak nitelendirdi.

Spotify’ın rakip firması Deezer tarafından yapılan açıklamada da “bireylerin veya grupların ırkından, dininden ve cinsiyetinden ötürü yapılan herhangi bir ayrımcılığı veya nefreti” görmezden gelmeyecekleri belirtildi.

Daily News’te yayınlanan haberde şirketin, içeriği değerlendirmeye aldığı ve beyazların üstünlüğünü savunan düşünceleri barındıran içeriklerin kaldırılacağını duyurduğu ifade edildi.


Karınca Dış Haberler