Ana SayfaKadınTacize maruz bırakılan kadınlara yardım istedikleri polisten saldırı: ‘Size bu kılıkla az bile yapmışlar’

Tacize maruz bırakılan kadınlara yardım istedikleri polisten saldırı: ‘Size bu kılıkla az bile yapmışlar’

HABER MERKEZİ – İzmir’de iki kadın motosikletli şahıslar tarafından tacize maruz bırakılmalarının ardından yardım istedikleri polisin saldırısına uğradı. Polis saldırdığı kadınları bir de “Size bu kılıkla az bile yapmışlar” diye taciz etti. Polislerin kadınlara saldırdığı anlar ise güvenlik kamerasına yansıdı.

İzmir’de, 19 ve 22 yaşındaki iki kadın motosikletli şahıslar tarafından tacize maruz bırakıldı.

Kadınlar bunun üzerine yolda gördükleri polisten yardım istedi.

Polisten yardım talep eden kadınlar yardım yerine şiddet ve tacizle karşı karşıya kaldı.

Kadınları “Size bu kılıkla az bile yapmışlar” diye taciz eden polis iki kadını darp etti.

Polisin kadınlara uyguladığı şiddet ise güvenlik kameralarına yansıdı.

Show Haber’in konuştuğu saldırıya uğrayan kadınlardan biri yaşadıklarını şöyle anlattı:

Eve dönüyorduk zaten. Motosikletli iki genç, elle taciz ettiler beni. Polisleri gördük. Yardım istemek amacıyla yanlarına gittik. ‘Plakayı alamadık, gördüyseniz yardımcı olabilir misiniz?’ dedim. Direkt yere yatırdı zaten. Kırık ayağımın üzerine bastı. Tekmeledi her yerimi. Kalçamda morluk var.

Tacize maruz kalan ve polis tarafından darp edilen diğer kadın ise ise polis memurunun “Size bu kılıkla az bile yapmışlar. Halinize bakın” dediğini söyledi.

Olayın ardından iki kadın hem tacizle suçladıkları motosikletli kişilerden hem de kendilerine şiddet uyguladığı güvenlik kameralarına yansıyan polisten şikayetçi oldu.

Polisin de kadınlardan şikayetçi olduğu öğrenildi.

İzmir Emniyet Müdürü Hüseyin Aşkın’dan da konuya ilişkin açıklama geldi.

Hürriyet gazetesinden Banu Şen’e konuşan Aşkın, “Olayı öğrenir öğrenmez personelimizin bir kusuru olup olmadığı ile ilgili araştırma başlattık. Polis halkla ilişkilerine önem veren bir teşkilatız. Personelimizin bir hatası varsa mutlaka hukuki olarak gereği yapılacaktır. Olayın tüm yönleriyle soruşturulup gerçeğin ortaya çıkması için çalışılıyor. Soruşturma hemen başlatıldı” dedi.