Ana SayfaGüncelTarsus Cezaevi’ndeki kadın tutuklular açlık grevine başladı

Tarsus Cezaevi’ndeki kadın tutuklular açlık grevine başladı

HABER MERKEZİ – Tarsus T Tipi Kapalı Cezaevi’nde tutuklu bulunan 52 kadın mahkum,  kötü koşulların düzeltilmesi talebiyle açlık grevine başladı.

Tarsus T Tipi Kapalı Cezaevi’nde bulunan kadın tutuklular, işkence ve kötü muamele ile anılan cezaevinde koşulların düzeltilmesi için Pazartesi günü 5’er günlük dönüşümlü açlık grevine başladı.

Tutuklulardan Saadet Akın ile telefon görüşmesi yapan kardeşi Emine Akın, kadınların baskılara karşı açlık grevine başladığını belirtti.

dihaber’de yer alan habere göre Akın, kardeşinin “Cezaevindeki haksız uygulamalara karşı Pazartesi gününden bu yana 5’er günlük dönüşümlü açlık grevi başlattık. Talebimiz; baskıların sona ermesi ve tutuklulara insani muamele yapılmasıdır. Baskılar devam etmesi durumunda eylemimizi bir üst aşama olan süresiz-dönüşümsüz açlık grevine taşıyacağız” dediğini aktardı.

‘Hasta tutuklular revire çıkarılmıyor’

Kardeşinin hasta tutukluların revire çıkarılmadığı bilgisini paylaştığını belirten Emine Akın, tüm taleplerine rağmen tutukluların cezaevi müdürüyle görüştürülmediğini de söyledi.


Tarsus Cezaevi’nde neler yaşanıyor?