Ana SayfaKadınTemmuz ayında 28 kadın erkekler tarafından öldürüldü

Temmuz ayında 28 kadın erkekler tarafından öldürüldü

HABER MERKEZİ – Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu’nun hazırladığı rapora göre Temmuz ayında 28 kadın öldürüldü, 27 çocuk cinsel istismara maruz bırakıldı.

Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu, 2017 Temmuz ayı “Kadın Cinayetleri” raporunu açıkladı.

Rapora göre Temmuz ayında 28 kadın erkekler tarafından öldürüldü.

Şüpheli kadın ölümleri artıyor

Her ay şüpheli kadın ölümlerinin arttığını belirten Platform, bu ay hayatını kaybeden kadınlardan yüzde 46’sının ölümü şüpheli.

Bu cinayetlerin kaza süsü verilerek kapatılmak istendiğinin belirtildiği raporda şu örnek veriliyor:

Sinop’ta 15 Temmuz’da ölü bulunan ve yakınları tarafından defnedilen 70 yaşındaki Dudu Ç.’nin mezarı şikayet üzerine açıldı. Kadının yapılan otopsisinde av tüfeğiyle vurularak öldürüldüğü ortaya çıktı.

Kadınlar en yakınları tarafından öldürülüyor

Kadınların çoğunun kendi hayatlarına dair karar almak (boşanmak gibi) isterken öldürüldüğüne dikkat çekilen raporda kadınların yüzde 61’inin en yakınları tarafından ( eş, eski eş, akraba, baba) öldürüldüğü bilgisi yer alıyor.

Cinayet ve işkence

Raporda kadın cinayetlerinde işkencenin boyutlarında da arttığı vurgulandı.

Sakarya’da Suriye uyruklu 9 aylık hamile Emani Arrahman ve 10 aylık bebeği kaçırıldı. Ormanlık alana götürülen kadın, tecavüze uğradıktan sonra bebeği ile birlikte başları taşla ezilerek, işkencelerle öldürüldü.

Cinsel şiddet

Platformun raporuna göre Temmuz ayında 23 kadın cinsel şiddete maruz bırakıldı.

Cinsel istismar

Raporda yer alan verilere göre Temmuz ayından 27 çocuk cinsel istismara maruz bırakıldı. Bu çocuklardan 6’sı gittikleri kuran kursunda istismara uğradı.