Ana SayfaGüncelTopbaş: Gezegenimiz mevsim dengesinin dışına çıktı

Topbaş: Gezegenimiz mevsim dengesinin dışına çıktı

HABER MERKEZİ – İBB Başkanı Kadir Topbaş, meteoroloji verilerine göre bu geceden itibaren İstanbul’da yağış olabileceğini söyledi. Topbaş, “Gezegenimiz mevsim dengesinin dışına çıktı” diyerek uyarılara hassasiyet gösterilmesi çağrısında bulundu.

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Kadir Topbaş, İstanbul’da beklenen yağışla ilgili olarak açıklamalarda bulundu.

Topbaş, İstanbulluların uyarıları dikkate almalarını belirterek, şunları söyledi:

İstanbul yağış ortamına girdi. Sabah erken saatlerden itibaren Sarıyer, Beykoz ve Şile bölgelerinde yoğun bir yağış görüldü. Meteorolojik uyarılara göre bu gece, sabah yağış olabilir. Gezegenimiz mevsim dengesinin dışına çıktı. Biz çevreyi kirletirsek, çevreye saygı göstermezsek gezegen yaşanmaz hale gelir. Vatandaşlarımızın meteorolojik gelişmelere dikkat etmesi, uyarılara hassasiyet göstermesi, mümkün mertebe toplu araçları kullanması tavsiye ediliyor. ‘Nem oranı aniden soğuyarak buza dönüşüp dolu olabilir’ deniyor. Bunları beraberce yaşamalıyız. Sadece idarecilerin tedbir alması yetmiyor. Her birey bu hassasiyeti gösterirse sıkıntısız bir dönemi geride bırakırız.