Ana SayfaDünyaTrump: ‘Kuzey Kore’nin mesajını aldık, tüm olasılıklar masada’

Trump: ‘Kuzey Kore’nin mesajını aldık, tüm olasılıklar masada’

HABER MERKEZİ – Kuzey Kore ile ABD arasında başlayan füze krizinde gerginlik tırmanmaya devam ediyor. Kuzey Kore’nin bugün Japonya üzerinden bir füze daha atması üzerine ABD Başkanı Donald Trump ‘Kuzey Kore’nin mesajını aldık, tüm olasılıklar masada’ dedi.

Geçtiğimiz günlerde ABD’ye bağlı Pasifik’teki Guam Adası’nı kıtalararası balistik füze ile vurmakla tehdit eden Kuzey Kore lideri Kim Jong-un’un ‘planlarından vazgeçtiğini duyurması’ ile ülkeler arası füze tansiyonu kısa süreliğine azalmıştı.

Reuters’ın haberine göre Güney Kore ve Amerika’nın Kore Yarımadası’nda yaptığı askeri tatbikatları ‘savaş oyunu’ olarak gördüğünü söyleyen Kuzey Kore, bugün Japonya’nın Hokkaido Adası’nın üzerinden bir füze daha attı.

Trump: Bütün olasılıklar masada

Daha önce ‘Kuzey Kore’ye askeri müdahalenin düşünülebileceğini’ söyleyen ABD Başkanı Donald Trump konu ile ilgili yaptığı açıklamada ‘Dünya Kuzey Kore’nin mesajını sesli ve açık bir şekilde almıştır. Kuzey Kore’nin bu tehditkar tavırları sadece bölgedeki ve tüm dünyadaki izolasyonunu arttıracaktır. Bütün olasılıklar masada.’ dedi.