Ana SayfaGüncelTSK’de pilot krizi: ABD Türkiye’ye eğitmen göndermiyor

TSK’de pilot krizi: ABD Türkiye’ye eğitmen göndermiyor

HABER MERKEZİ – Türk Silahlı Kuvvetleri mensubu pilotların sayısının KHK’ler ile yapılan ihraçlar sonucu yarıya inmesinin ardından ortaya çıkan pilot krizi sürüyor. Ankara’nın Pakistan’dan eğitmen vasfında F-16 pilotu getirtmesine izin vermeyen ABD, ‘Washington’dan gönderin’ teklifine de ‘hayır’ dedi.

Kanun Hükmünde Kararnameler (KHK) ile Türk Silahlı Kuvvetleri’ne (TSK) bağlı Türk Hava Kuvvetleri (THK) mensubu 1350 pilotun 670’i ihraç edilmiş, THK’den ihraç edilen toplam personel sayısı 1752’yi bulmuştu.

Beş gün önce yayımlanan ve ‘zorunlu eve dönüş’ olarak tanımlanan başka bir KHK ile halen sivil havayollarında pilot olarak görev yapan, hava kuvvetlerinden ayrılan pilotlardan koşullara uyanların TSK’ye geri dönmesi istendiyse de TSK’deki pilot kadrosu krizi hala çözülemedi.

ABD’den TSK’ye eğitmen gönderilmesine üst üste ret

Sendika.org’un hükümete yakın basın organlarından derlediği habere göre, TSK yaşanan kadro sıkıntısı sebebiyle 28 Ağustos’ta Pakistan’dan eğitmen sıfatı olan üç F-16 pilotu istedi.

Fakat ABD’nin olumsuz yanıt vermesi sonrasında söz konusu talep yerine getirilemedi.

Bunun üzerine TSK ABD’ye “O zaman eğitmenleri siz gönderin” talebinde bulundu ancak ABD bu teklifi de “Yurtdışında pilot eğitilmesine ilişkin bir programımız yok. F-16 pilotlarınızı ABD’ye gönderirseniz burada eğitiriz” sözleri ile reddetti.

Previous post
Sudan başkanı bir de özür diledi: Hapisteki hak savunucusu serbest bırakıldı
Next post
Barış ödülünü almak için Almanya'ya gidecekti: Aslı Erdoğan'ın pasaportuna el konuldu