Ana SayfaGüncelTürk askerinden mültecilere ‘cinsiyetçi işkence’: Darp edip kadın iç çamaşırı giydirdiler

Türk askerinden mültecilere ‘cinsiyetçi işkence’: Darp edip kadın iç çamaşırı giydirdiler

HABER MERKEZİ – Suriyelilere yönelik nefret söylemleri ve eylemleri hızla artarken son olarak geçtiğimiz günlerde sınırı geçen üç Suriyeli mülteciye Türk askeri tarafından ‘aşağılanmak’ için kadın iç çamaşırı giydirildi. Fotoğrafları ve videoları çekilerek darp edilen mülteciler bu ‘cinsiyetçi işkence’nin ardından Suriye’ye geri gönderildi.

Suriyelilere yönelik nefret söylemleri ve eylemleri hızla artıyor.

Suriyeli gazeteci Ahmad Alkhatib tarafından “Tekrar ve tekrar. Türk askerleri Türkiye’ye girmeye çalışan Suriyelileri aşağılamaya çalışıyor” ifadesiyle sosyal medyada paylaşılmasının ardından yaygınlaşan görüntüler ise bunun son örneği.

Videoda, Suriyeli mülteci oldukları belirtilen üç erkek, bir tankın yanında vücutlarında belirgin darp izleri ile parlak renklerde zorla kadın iç çamaşırı giydirilmiş halde görülüyor.

Bir önceki mülteci suistimalinden sadece birkaç gün sonra gerçekleşti

Fotoğrafların aslında Suriyeli mültecileri darp eden ve ‘aşağılayan’ askerlerin kendi sosyal medya hesaplarından paylaşıldığı, olayın üç Türk askerinin Suriyeli mültecileri suistimal etmekten gözaltına alınmasından sadece birkaç gün sonra, aynı sınırda gerçekleştiği belirtiyor.

Aynı zamanda istismarı gerçekleştiren üç asker tarafından çekilen, yere yatırdıkları Suriyelileri tekmeledikleri ve yumrukladıkları bir video da var.

Kimlikleri tam olarak belirlenemeyen askerler videoda mültecilere “Türkiye’ye bir daha gelecek misin? Sessiz ol. Bağırma” diyor.

İnsan hakları savunucusu avukat Eren Keskin’e göre mültecilere yönelik bu uygulama ‘cinsiyetçi işkence’.

Askerler gözaltında, mülteciler Suriye’ye geri gönderildi

Anadolu Ajansı’nın haberine göre, mültecileri darp eden üç asker Hatay’da gözaltına alındı.

Askeriyeden Pazar günü yapılan açıklamada ‘askerler gözaltına alındıkları yerde sorgulanıyor ve bütün prosedürler başlatılmıştır’ denildi.

Suriyeli mültecilerin ise sağlık muayenelerinin ardından Suriye’ye geri gönderildiği öğrenildi.


Kaynak: dailymail


 


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Temmuz ayında 28 kadın erkekler tarafından öldürüldü
Sonraki Haber
🎬 | Narcos'un yeni sezonundan ilk fragman yayınlandı