Ana SayfaGüncelTürkiye ve İran bu konuda hemfikir: ‘Kürdistan referandumu mümkün değil’

Türkiye ve İran bu konuda hemfikir: ‘Kürdistan referandumu mümkün değil’

HABER MERKEZİ – İran lideri Ayetullah Hamaney’in onayıyla Türkiye’de temaslarda bulunan İran Genelkurmay Başkanı Tümgeneral Muhammed Bakıri, iki ülkenin de Irak Kürdistan Bölgesi’nin bağımsızlık referandumuna karşı olduğunu ifade ederek “Yapılmaması konusunda ısrarcıyız” dedi. Bakıri, Türkiye ile istihbarat paylaşımında bulunacaklarını da belirtti.

Türkiye’deki temaslarına ilişkin İran medyasına açıklamalarda bulunan İran Genelkurmay Başkanı Tümgeneral Muhammed Bakıri, Irak Kürdistan Bölgesi’nin bağımsızlık referandumuna karşı olduklarını ifade etti.

Türkiye’deki temaslarında bu konuyu ‘özel olarak ele aldıklarını’ belirten Bakıri, “Böyle bir şey olursa, bu yeni bir gerilimin başlangıcı olur ve komşu ülkeleri olumsuz etkiler. Bu yüzden iki ülke bunun mümkün olmadığı ve yapılmaması konusunda ısrarcılar” diye konuştu.

İran Genelkurmay Başkanı ayrıca Türkiye ile ‘terörle mücadelede istihbarat paylaşımı ve operasyonel işbirliği yapacaklarını’ da söyledi.

Türkiye temaslarının ‘çok başarılı geçtiğini’ kaydeden İranlı General, “Askeri, savunma ve güvenlik alanındaki birçok konunun temeli Türkiye ziyareti kapsamında atıldı ve bu süreç devam edecek” dedi.