Ana SayfaBilim ve TeknolojiTürkiye’de bu yıl internette en çok aranan kelimeler hangileri?

Türkiye’de bu yıl internette en çok aranan kelimeler hangileri?

HABER MERKEZİ – Türkiye’deki internet kullanıcıları bu yıl Google’da en çok ‘Facebook’, ‘Youtube’ ve ‘hava durumu’ kelimelerini aradı.

Türkiye’deki internet kullanıcıları, 1 Ocak-31 Temmuz 2017 döneminde arama motoru Google’da en çok “Facebook”, ”Youtube”, “hava durumu”, “Sahibinden”, “Google”, “haber”, “son dakika”, “çeviri”, “haberler”, “Instagram” kelimelerini aradığı tespit edildi.

Sputnik’te yer alan habere göre 2017’nin ilk 7 ayında Google’da en çok artış gösteren aramalar ise “gece gölgenin rahatına bak”, “içerde son bölüm”, “son depremler”, “survivor, ve “tv8 canlı” oldu.

Ülke genelinde “sağlık” kategorisinde aramalarda “hastane” ilk sırayı alırken, bunu “kalp”, “bebek”, “gebelik” ve “ağrı” kelimeleri takip etti.

“Seyahat” kategorisindeki aramalar incelendiğinde ise “İstanbul” ilk sırada. Bunu “uçak bileti”, “THY” ve “bilet” izliyor.

Aynı dönemde en büyük çıkışı gösteren arama ise “24 Nisan tatil mi” ve “Kurban Bayramı 2017” ile “en uygun uçak bileti” oldu.

“Spor” kategorisi incelendiğinde, bu dönemde en çok aranan kelimeler sırasıyla “lig”, “Beşiktaş”, “Fenerbahçe, “Galatasaray” ve “spor” oldu.

“Gayrimenkul” alanında ise “Sahibinden”, “Milliyet” ve “emlak” sıralaması oluştu.

Google istatistiklerinde “haber” kategorisinde “hava”, “hava durumu”, “haber” en çok aranan kelimeler olurken, bu alanda “YSK seçmen sorgulama”, “referandum anketi” ve “YSK seçmen sorgulama 2017” en büyük çıkışı gerçekleştiren kelimeler oldu.

“Görseller”de ise “Facebook”, “kız” ve “bebek” kelimeleri aramalarda ilk sırayı alırken, en çok çıkış gösteren aramalar ise “Tumblr”, “kapak fotoğrafı” ve “caps” oldu.