Ana SayfaDünyaTürkiye’den doğrulama: Almanya heyeti Eylül’de Konya’da

Türkiye’den doğrulama: Almanya heyeti Eylül’de Konya’da

HABER MERKEZİ – Dışişleri Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, Almanya parlamenter heyetinin 8 Eylül’de Konya’daki NATO misyonunda görevli Alman askerleri ziyaret edeceği doğrulandı. Ayrıca, yapılacak ziyaretin, üst düzey bir NATO yetkilisinin katılımıyla gerçekleştirileceği bildirildi.

Konya’daki NATO üssüne Almanya heyetinin yapacağı ziyaretin Türkiye tarafından iptal edilmesinin ardından NATO devreye girmiş ve Almanya’dan yapılan açıklamada, heyetin 8 Eylül’de üssü ziyaret edeceği belirtilmişti.

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Hüseyin Müftüoğlu da bugün yaptığı açıklamada ziyaretin 8 Eylül’de gerçekleşeceğini doğruladı.

Müftüoğlu, ‘NATO Genel Sekreteri’nin Türkiye’den ve Almanya’dan bakanlarla yaptığı danışmalar ışığında ziyaretin gerçekleştirilmesi için kolaylaştırıcı katkı sağladığını’ belirterek şöyle konuştu:

Ziyaretin, bir NATO misyonu olarak, üst düzeyli bir NATO yetkilisinin de katılımıyla, 8 Eylül’de gerçekleştirilmesi planlanmaktadır. Ziyaretin ayrıntılarına ve atılması gerekli müteakip adımlara ilişkin görüşmeler NATO’da devam etmektedir. Türkiye, tüm NATO harekâtlarının ve misyonlarının başarıyla icrasına yönelik kapsamlı katkılarını sürdürmektedir. Alman parlamenterlerin bir NATO heyeti içinde Konya’daki AWACS Misyonunda görevli Alman askerleri ziyareti konusundaki yaklaşımımız da bu geri planda belirlenmiştir.

Parlamenterlere NATO yetkilisi eşlik edecek

Ayrıca yapılacak ziyarette Almanya parlamenterlerine, NATO Genel Sekreter Yardımcısı’nın eşlik edeceği ifade edildi.

Diplomatik kaynaklar ise ziyareti gerçekleştirmek üzere Almanya’dan gelen milletvekili sayısının belli olmadığını, ayrıntılar üzerindeki çalışmaların sürdüğünü bildirdi.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
'Vicdan ve Adalet Nöbeti’nin son durağı Gündoğdu Meydanı olacak
Sonraki Haber
Baydemir: Kılıçdaroğlu tutuklanırsa hiç şaşırmayın