Ana SayfaGüncelUlaştırma Bakanı’ndan Wikipedia ‘şartı’: Biz de açılsın istiyoruz, yanlışı düzeltsinler devam etsinler

Ulaştırma Bakanı’ndan Wikipedia ‘şartı’: Biz de açılsın istiyoruz, yanlışı düzeltsinler devam etsinler

HABER MERKEZİ – Wikipedia başta olmak üzere kapatılan siteler ile ilgili açıklamalarda bulunan Ulaştırma Bakanı Ahmet Aslan, “Biz de açılsın istiyoruz. Wikipedia’yı çok uyardık. Biz de açmak istiyoruz. Yanlışı düzeltin devam edin diyoruz” dedi.  Aslan Türkiye’nin 2018 yılında “yerli ve milli e-posta”ya geçeceğini de açıkladı.

Ulaştırma Bakanı Ahmet Arslan, CNN Türk’te katıldığı programda 3. Havalimanı ve Türkiye’den erişime engellenen “Wikipedia” ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Üçüncü havalimanının hizmete girmesinin ardından Atatürk Havalimanı’nın “İstanbul’a nefes aldıracak bir alan olarak düzenleneceğini” söyleyen Aslan, “İmara açılıp alışveriş merkezi ve konut yapılması söz konusu değil” dedi.

Arslan, Wikipedia başta olmak üzere kapatılan siteler ile ilgili de konuştu. “Wikipedia’yı çok uyardık. Biz de açmak istiyoruz” diyen Aslan, hala erişim engelinin sürmesinin nedeninin ise “Türkiye’yi dünyaya yanlış tanıtan yayınların kaldırılmaması” olduğunu söyledi.

Bakan Aslan şunları belirtti:

Hepsinin faydası olduğu konusunda şüphe yok. Ülkemizle ilgili ülkemizi dünyada yanlış tanıtacak o kadar yayın var ki, lütfen kaldırın düzeltin dedik. Türkiye’deki editörleri engellediler ki düzeltmeler yapılmadı. Biz de açılsın istiyoruz. Wikipedia’yı çok uyardık. Biz de açmak istiyoruz. Yanlışı düzeltin devam edin diyoruz.

Aslan e-posta sistemi hakkında da konuştu. Aslan, 2018 yılında “yerli ve milli e-posta”ya geçileceğini söyledi.

Aslan şöyle konuştu:

E-posta özellikle iletişim anlamında çok önemli bir platform oldu. Buradaki en önemli olay şu: E postanızı attığınızda ülke dışına çıkıyor dünyada belli yerleri dolaşıp öyle gideceği yere varıyor. Dolayısı ile Türkiye dışında birilerinin bu e postayı görebilme ve bilgi edinme durumu var. Yerli ve milli e posta sisteminin çalışmasını 2018 sonuna kadar bitirip öncelikle bütün kamu kurumlarının kullanmasına sağlayacağız. Bunu vatandaşlarımız da tabi kullanabilecekler.

 


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Füze krizi: BM'den Kuzey Kore'ye yeni yaptırımlar
Sonraki Haber
'Onlarca kediyi zehirleyerek öldürdüler': Antalya’da kedi katliamı