Ana SayfaGüncelVeli Saçılık: KHK’yle kapatılan dihaber ilk günden bu yana yanımızdaydı, şimdi sıra bizde

Veli Saçılık: KHK’yle kapatılan dihaber ilk günden bu yana yanımızdaydı, şimdi sıra bizde

HABER MERKEZİ – Yeni yayımlanan KHK ile kapatılan üç basın kuruluşundan biri olan dihaber’in kapısına mühür vurulmasına tepki gösteren Yüksel Caddesi’ndeki eylemlerin sembol isimlerinden Veli Saçılık, “dihaber çalışanları her türlü tehdide, baskıya ve tutuklama tehdidine karşı boyun eğmeden ilk günden bu yana yanımızda oldular” dedi.

Olağanüstü Hal (OHAL) kapsamında çıkarılan Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile 9 buçuk ay önce kurulan dihaber de kapatıldı.

Ajansın kapatılmasına, Ankara’daki Yüksel Caddesi’nde 291 gündür ‘işimizi geri istiyoruz’ diyen ve açlık grevindeki tutuklu eğitimciler Nuriye Gülmen ve Semih Özakça için düzenlenen eylemlerin simge isimlerinden Veli Saçılık tepki gösterdi.

Dihaber ve Gazete Şûjin’in başından itibaren Yüksel’deki eylemleri takip ettiğini söyleyen Saçılık, şunları ifade etti:

dihaber çalışanları her türlü tehdide, baskıya ve tutuklama tehdidine karşı boyun eğmeden ilk günden bu yana yanımızda oldular. Şimdi sıra bizde.

Eylemlerde gördük ki, polis bize saldırmadan önce dihaber ile Gazete Şujin muhabirlerine saldırıyordu. Bizler bunu eylemin başından bugüne kadar gözlemledik. Herkesin çok iyi bildiği gibi en çok da iktidarın bildiği bir şey var o da dihaber’in susturulamayacağı gerçeğidir. Çünkü dihaber özgür basın geleneğinden geliyor.

Elbette hiçbir iyilik cezasız kalmıyor bu topraklarda. Bu iyiliğin cezasını da kapatılmak ile ödedi. Bizler her türlü dihaber’in yanındayız.

Ne oldu?

Olağanüstü Hal (OHAL) kapsamında yayımlanan iki yeni Kanun Hükmünde Kararname’den (KHK) 693 sayılı olanı ile kısa bir süre önce yayın hayatına başlayan dihaber, Gazete Şûjin ve Rojeva Medya Gazetesi kapatıldı.

Her üç kuruluş da 15 Temmuz darbe girişiminin ardından çıkarılan KHK’ler ile onlarca basın kuruluşunun kapısına mühür vurulması sonrası yayına başlamıştı.

Kapatılan basın kuruluşları: ‘Gerçeklerin üzerini kapatacak bir KHK yok’