Ana SayfaDünyaYemen’de kolera salgını: Yarım milyondan fazla kişi etkilendi

Yemen’de kolera salgını: Yarım milyondan fazla kişi etkilendi

HABER MERKEZİ – Dünya Sağlık Örgütü Yemen’de beş yüz binden fazla kişinin koleraya yakalandığını açıkladı. Su ile bulaşan ve tedavi edilmezse ölüme sebep verebilen hastalık, çatışmaların yoğun olduğu bölgelerde artış göstermeye devam ediyor.

Kolera, dışkı bulaşmış su ve gıdaların tüketilmesi yoluyla geçen bir bakteri. Eğer tedavi edilemezse, neden olduğu hastalık akut ishal ve ateş tablosuyla insanların hayatlarını yitirmesine sebep oluyor.

Dünya Sağlık Örgütü (WHO), dün savaşın hüküm sürdüğü Yemen’deki kolera salgını üzerine yazılı bir rapor yayınladı.

Raporda salgının başladığı Nisan ayından bu yana beş yüz binden fazla kişinin koleraya yakalandığı belirtildi.

Her gün beş binden fazla yeni kolera vakası tespit edilen ülkede şu ana kadar hayatını kaybeden insan sayısı ise dokuz yüz yetmiş beş.

Çatışma bölgelerinde salgın artıyor

‘Hastalığın yayılmasının ülkenin bazı bölgelerinde yavaşladığını’ kaydeden WHO Genel Direktörü Tedros Adhanom Ghebreyesus “Devam eden iç savaşın getirdiği yıkımdan dolayı salgının her geçen gün yeni yerleşim bölgelerinde görüldüğünü” söyledi.

DW Türkçe’nin haberine göre Dünya Sağlık Örgütü ayrıca, ‘30 binin üzerinde sağlık çalışanının yaklaşık bir yıldır maaşlarını alamadığını ve hastalığın yayılmasını önlemek için gereken kritik önemdeki bazı ilaçların temin edilemediğini’ kaydetti.