Ana SayfaGüncelYıldırım’dan Kılıçdaroğlu’na: Yenikapı Ruhu’nu incittiniz

Yıldırım’dan Kılıçdaroğlu’na: Yenikapı Ruhu’nu incittiniz

HABER MERKEZİ – Darbe girişiminin ardından AKP, MHP ve CHP’nin bir araya geldiği ‘Yenikapı buluşması’nın yıldönümünde konuşan Başbakan Yıldırım, CHP lideri Kılıçdaroğlu’nu eleştirerek, “Yenikapı ruhuna ne yazık ki uyum sağlayamayanlar, hatta Yenikapı Ruhu’nu kaybedenler oldu” dedi.

Başbakan Binali Yıldırım, 15 Temmuz darbe girişiminin ardından AKP, MHP ve CHP’nin bir araya geldiği ‘Yenikapı buluşması’nın yıldönümünde gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Yıldırım, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu eleştirerek, “Yenikapı ruhuna ne yazık ki uyum sağlayamayanlar, hatta Yenikapı Ruhu’nu kaybedenler oldu” dedi.

Başbakan Yıldırım devamla şöyle konuştu:

Ana muhalefet genel başkanı o gün Cumhuriyet tarihimizin en kanlı darbe girişimi deyip, ardından kontrollü darbe deyip tüm inandırıcılığını yitirdi. Bir de çıkıp ‘Yenikapı ruhu’nu savunan tek lider benim’ diyor. Keşke böyle olsaydı. Ama siz çıkıp da yalnız 250 şehidimizin ve gazilerimizin değil 80 milyonun ruhunu incittiniz.

Binali Yıldırım, ‘Akıncı Üssü Davası’na müdahil olmasını da değerlendirdi.

“Devletim adına, milletim adına, şehitlerimiz adına davaya müdahil olmayı istedim” diyen Yıldırım, “Böyle bir davaya müdahil olmak, şehitlerimizin, milletimizin, devletimizin hakkını aramak bizim boynumuzun borcudur” dedi.