Ana SayfaDünyaYönetmen Costa-Gavras’tan Gülmen ve Özakça mesajı: ‘Bu güçlü direnişe ben de varım’

Yönetmen Costa-Gavras’tan Gülmen ve Özakça mesajı: ‘Bu güçlü direnişe ben de varım’

HABER MERKEZİ – Bugün itibariyle 164 gündür açlık grevinde olan tutuklu eğitimciler Nuriye Gülmen ve Semih Özakça’ya yönetmen Costa-Gavras’tan dayanışma mesajı geldi. Gavras mektubunda, “Bu güçlü direnişe ben de varım” ifadelerini kullandı.

Olağanüstü Hal (OHAL) kapsamında yayınlanan Kanun Hükmünde Kararnameler (KHK) ile mesleklerinden ihraç edilen akademisyen Nuriye Gülmen ve öğretmen Semih Özakça’nın tutuklandıktan sonra cezaevinde devam ettikleri açlık grevi eylemi 164 gündür devam ederken usta yönetmen Costa-Gavras’tan iki eğitimci için destek mesajı geldi.

Sağlık durumlarına ilişkin avukatlarının “Önemli eşikteler. Her şeyi bekleyebiliriz” açıklamasında bulunduğu iki eğitimciye gönderdiği dayanışma mesajında Costa-Gavras, “Bu güçlü direnişe ben de varım. Dostlukla kalın” ifadelerini kullandı.

Yarın Haber’de yer alan habere göre Costa-Gavras, Nuriye Gülmen ve Semih Özakça’nın tutuklanmasının birinci haftasında Yılmaz Güney’in eşi Fatoş Güney’le bir mesaj daha göndermiş ve şöyle yazmıştı:

Değerli Fatoş, açlık grevindeki akademisyenlerin imza dilekçesini seve seve imzalıyorum. Ve ayrıca yanlarında mücadele edenlerin eylemini de destekliyorum. Değerli Fatoş, sana ve Yılmaz’ın anısına dostluk ve sadakatimi iletiyorum.

Yılmaz Güney’in “Yol” filmiyle Altın Palmiye kazandığı 1982 yılında yönetmen Costa-Gavras da çektiği “Kayıp” filmiyle aynı ödülü paylaşmıştı.