Ana SayfaGüncelYüksel’de 286. günde yine müdahale: ‘Polise bakmak’ bile darp gerekçesi

Yüksel’de 286. günde yine müdahale: ‘Polise bakmak’ bile darp gerekçesi

HABER MERKEZİ – 166 gündür açlık grevinde olan tutuklu eğitimciler Nuriye Gülmen ve Semih Özakça’yla dayanışmak için Yüksel Caddesi’nde 286 gündür düzenlenen destek eylemine polis ‘bir kez daha’ müdahale etti. Kitlenin caddeye alınmaması ve bir polisin  bir eylemciyi sadece ‘ona baktığı’ gerekçesiyle darp etmesi üzerine tepki gösteren eylemciler, polise ‘Birgün siz de ihraç edileceksiniz ve arkanızda kimse olmayacak’ dedi.

Olağanüstü Hal (OHAL) kapsamında çıkarılan Kanun Hükmünde Kararnameler (KHK) ile ihraç edildikleri işlerine geri dönebilmek talebiyle açlık grevi eylemi yapan tutuklu akademisyen Nuriye Gülmen ve öğretmen Semih Özakça’nın eylemlerinin 166. gününde, Yüksel Caddesi’ndeki destek eylemlerine polis tarafından bir kez daha müdahale edildi.

Hem eğitimcilere destek olmak hem de işlerine geri dönmek için düzenledikleri ‘İşimizi geri istiyoruz’ eylemini tutuklama, ‘ev hapsi’ ve gözaltılara rağmen 286. gününde devam ettiren eğitimciler, Yüksel Caddesi önündeki İnsan Hakları heykeli önünde basın açıklaması yapmak istedi.

Saçılık: Artık polise bakmak bile yasak

Kurduğu barikatlar ile kitleyi caddeye sokmayan polis, Veli Saçılık’ın basın açıklamasını polis barikatlarının önünde istemesi üzerine müdahale etti.

Eylemcilerin ‘Nuriye ve Semih Yaşasın’ pankartını yırtan polisin bir kişiyi de ‘kendisine baktığı’ gerekçesiyle darp etmesine tepki gösteren Saçılık’la polis arasında gerginlik yaşanırken Saçılık ‘Öyle bir noktaya geldik ki artık polislere bakmak dahi yasak’ dedi.

‘Bir gün siz de ihraç edileceksiniz’

Eylemciler de kendilerini iteleyerek Meşrutiyet caddesine kadar götüren polislere, “Bizim arkadaşlarımız ihraç edildi ve biz onların arkasındayız. Ama sizin arkadaşlarınız ihraç edildi, siz de bir gün ihraç edileceksiniz ve sizin arkanızda hiç kimse olamayacak. Hepiniz hırsızsınız” sözleriyle tepki gösterdi.