Ana SayfaGüncel10 Ekim Katliamı Davası | Sanık avukatı aileleri tehdit etti

10 Ekim Katliamı Davası | Sanık avukatı aileleri tehdit etti

HABER MERKEZİ – 10 Ekim Ankara Katliamı davasının beşinci duruşması ikinci gününde devam ediyor. Sanık Hacı Ali Durmaz’ın avukatı, “Suskunluğumuzu güçsüzlük olarak algılamayın, herkes haddini bilsin” diyerek katliamda yaşamlarını yitirenlerin ailelerini tehdit etti.

10 Ekim 2015 tarihinde Ankara Garı’nda yapılmak istenen Emek, Barış ve Demokrasi Mitingi’ne IŞİD tarafından düzenlenen ve 102 kişinin hayatını kaybettiği canlı bomba saldırısına ilişkin açılan davanın dün başlayan 5’inci duruşması Ankara 4. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülmeye devam ediliyor.

Duruşmayı Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) Eş Genel Başkanları Aysun Gezen ile Mehmet Bozgeyik, KESK’e bağlı sendikaların yöneticileri, CHP ve HDP’li vekiller ile mağdur aileleri izledi.

Duruşmada tutuklu 18 sanık ve avukatları da hazır bulundu.

“Tüm katledilenlere karşı sorumluluğumuz var”

Müşteki Avukatı Senem Doğanoğlu, tutuklu sanıkların tutukluluk halinin devamını talep ederek “Bu yargılamada Palmiraya, Êzidilere, Lazkiyedeki Alevilere ve tüm katledilenlere karşı sorumluluğumuz var buna göre yargılama yapmamız gerekir” ifadelerini kullandı.

Mezopotamya Ajansı‘nın haberine göre müştekilerin avukatı Ahmet Özel, Antep Mahkemeleri’nin bu işleri ‘hafife’ aldığını belirterek mahkemenin sanık Suphi Alpfidan’ın ifadelerinde yer alan polisleri huzurda dinlemesi gerektiğini söyledi.

Özel, tutuklu sanıkların katliamda üstlendiği rolü hatırlatarak, tutukluluk hallerinin devamını talep etti.

Sanık avukatından tehdit

Sanık Hacı Ali Durmaz’ın avukatı Hatice Aydın, önceki celsede kendilerinin müştekiler tarafından tehdit edildiğini iddia ederek, “Suskunluğumuzu güçsüzlük olarak algılamayın, herkes haddini bilsin” diyerek duruşma salonundakileri tehdit etti.

Aydın, mahkemeden de yüksek güvenlik talep etti.

Aydın, müvekkilinin kaçma şüphesi olmadığı gerekçesiyle tahliyesini talep etti.

Duruşmada sanıktan provokasyon

Mahkemeye verilen öğlen arasının ardından duruşma sanık savunmalarıyla başladı.

Sanıklardan Mehmeddin Baraç, “Bu katliamı PKK, PYD ve IŞİD ortaklaşa yaptılar. Burada PKK ölülerine şehit, askere polise ölü dediler. Ama PKK ölüleri leştir” şeklinde ifadeler kullandı.

Bunun üzerine söz alan avukatlar ile birlikte aileler de duruma ve mahkeme heyetinin tepkisiz kalmasına sert bir şekilde tepki gösterdi.

Baraç, bunun üzerine sözlerini tekrarlayınca, tepkiler arttı. Askerler kalkanları ile sanıkları korumaya aldı.

Duruşmanın ilk gününde ne olmuştu?

İki gün süren duruşmanın ilk gününde mağdur avukatlarından Zinet Özçelik, olayda sorumluluğu olduğunu düşündükleri emniyet mensuplarının mahkemeye getirilerek dinlenmelerini istemişti.

Özçelik ayrıca, olay günü ambulanslardan 11’inin patlama sonrasında hiç yaralı almadığını vurgulamıştı.