Ana SayfaToplumsal Cinsiyet12 yaşındaki çocuğunu cinsel istismara maruz bıraktı, 23 yıl hapis cezası aldı ancak hala serbest

12 yaşındaki çocuğunu cinsel istismara maruz bıraktı, 23 yıl hapis cezası aldı ancak hala serbest

HABER MERKEZİ – 12 yaşındaki kızını cinsel istismara maruz bırakan erkek tutuksuz olarak yargılandı ve 24 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Ancak çocuğun beyanları ve adli tıp raporuna rağmen saldırgan erkeğin itirazı üzerine dava bir üst mahkemeye taşındı. Çocuğun avukatı Didem Kazel, buna itiraz ettiklerini ve sanık hakkında yakalama kararı çıkarıldığını belirtip ekliyor: “Ama bu karara istinaden de özel bir işlem yapılmıyor.”

Türkiye’de son günlerde ensest vakaları ve bunlara karşı verilen mücadelenin yetersizliği tartışılırken bir ensest haberi daha geldi.

Hürriyet’ten Ayşe Arman’ın köşesine taşıdığı olaya göre 15 yıllık evli olan bir erkek 12 yaşındaki kızını cinsel istismara maruz bıraktı.

Annesine şiddet uygulayan babası tarafından ‘Anneni öldürürüm’ diye tehdit edilen çocuk sistematik olarak istismara maruz bırakıldı.

Eve geldiğinde ortalığın dağılmış ve kızının darp edilmiş olduğunu göre anne, kızının istismarı anlatması üzerine çocuklarını da alarak evi terk etti.

Çocuğunu istismar eden erkek hakkında açılan dava ise İstanbul 11. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü.

Erkeğin tutuksuz yargılandığı dava, 18 Nisan 2017 tarihinde karara bağlandı ve erkek cinsel istismar suçundan 23 yıl 5 ay 7 gün hapis cezasına çarptırıldı.

Hukuk süreci ise hala belirsiz. İstismarcı erkeğin karara itirazı sonucu dava bir üst mahkemeye taşındı ve hala tutuklanmadı.

‘Hakkında yakalama kararı var yakalanmıyor’

Dava sürecini anlatan çocuğun avukatı Didem Kazel, “Her duruşmada yinelediğimiz tutuklama talebimiz reddedilerek, adli kontrol hükümleri uygulanması yoluna gidildi. Yani sanık, haftanın belirli günlerinde karakola gidip imza verdi” ifadelerini kullandı ve şöyle devam etti:

Davada verilen kararda cezaya hükmedildi ama yine kararın istinaf mahkemeleri ve Yargıtay incelenmesi neticesinde kesinleşmesine kadar geçecek süreçte, tutuklu olması yolundaki hükmen tutuklama talebimiz reddedildi.

Biz de 12. Ağır Ceza Mahkemesi nezdinde itirazda bulunduk. İtirazımız kabul görerek, sanık hakkında yakalama kararı çıkarılmasına karar verildi. Ama bu karara istinaden de özel bir işlem yapılmıyor. Ancak sanığın bir çevirmeye ya da aramaya maruz kalması durumunda yakalanması ve tutuklanması söz konusu olabilecek!

‘Teyzemin oğluyla zorla evlendirildim’

Öte yandan eşinin işsiz olduğunu ve bütün gün evde oturduğunu söyleyen kadın, zorla yaptığı evliliğini ve yaşananları şöyle anlattı:

Liseyi bitirip üniversiteyi kazandım ancak beni zorla teyzemin oğlu ile evlendirdiler. 3 çocuğumuz oldu o işsizdi bu yüzden ben çalışmak zorunda kaldım. Vardiyalı fabrikada çalışıyordum. Bazen 8-4, bazen 4-12… Bana kızım sürekli “Anne, n’olur işe gitme!” diyordu. Ama gitmesem aç kalacaktık.

Adli Tıp’tan ‘Ruh sağlığı bozulmuştur’ raporu

Yaşananların ardından evi terk ettiğini söyleyen kadın, kızının 3 kere intihar girişiminde bulunduğunu ve bir süre yoğun bakımda tedavi gördüğünü belirtti.

Adli Tıp’ın kızına “Ruh sağlığı bozulmuştur” şeklinde rapor verdiğini, ellerinde çok sayıda psikiyatri ve psikolog raporu olduğunu da söyledi.

 

Kızının, “O adam benim hayatımı bitirdi. Cezasını çekmeden ben rahat edemeyeceğim” dediğini belirten kadın her şeye rağmen hala mahkemede mücadele vereceğini ifade etti.


Ayşe Arman’ın çocuğun annesi ile gerçekleştirdiği röportajın tamamına buradan ulaşabilirsiniz.