Ana SayfaÇalışma Yaşamı3 gün sürecek ‘Fındık İçin Adalet’ yürüyüşü binlerin katılımıyla başladı

3 gün sürecek ‘Fındık İçin Adalet’ yürüyüşü binlerin katılımıyla başladı

HABER MERKEZİ – CHP’liler ile fındık üreticileri 3 gün boyunca sürecek olan ‘Fındık İçin Adalet’ yürüyüşünü Ordu’dan başlattı. Yaklaşık 3 bin kişinin katılımıyla başlayan yürüyüşte konuşan CHP Ordu Milletvekili Seyit Torun, üreticinin emeğinin karşılığını alamadığını vurguladı.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) tarafından örgütlenen ‘Fındık İçin Yürüyoruz’ yürüyüşü bugün Ordu’da başladı.

CHP’liler ve fındık üreticilerinin katımıyla başlayan yürüyüşe CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Ordu Milletvekili Seyit Torun ve CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel de eşlik etti.

Yaklaşık 3 bin kişinin katıldığı yürüyüşte konuşan Seyit Torun, üreticinin mağdur olduğuna ve emeğinin karşılığını alamadığına dikkat çekti.

“Üretici emeğinin karşılığını alamıyor”

“Üretici sayın bakanın 8.75 lira olarak açıkladığı maliyetin altında fındığını 7.5 liradan satmak durumunda” diyen Torun sözlerini şöyle sürdürdü:

Üreticimiz bir yıllık emeğinin karşılığını alamıyor. Maalesef bir yıl emek verdiği ürünüyle şu anda borçlarını dahi kapatamıyor. Çocuğunu okula gönderemiyor, üniversiteye gönderemiyor. Ne kadar korkuturlarsa korkutsunlar, ne kadar baskı kurarlarsa kursunlar inanıyorum ki üretici ürününe sahip çıkacak ve biz hep birlikte fındık için yürümeye devam edeceğiz.

Kılıçdaroğlu Giresun’da mitinge katılacak

Fındığın Avrupa’daki bir alıcıya teslim edildiğini, kimsenin buna ilişkin konuşmadığını ve yetkililerden de bu konuda ses çıkmadığını söyleyen Torun şunları ifade etti:

Biz ancak yürüyüş ifademizi kullanınca sayın bakan özellikle TMO’nun aldığı fındığın ödemelerinin daha kısa sürede ödeneceğini ve belli iyileştirmeler yapılacağını açıkladı. Demek ki biz talebimizi iletince, sesimizi yükseltince, hükümete uyarımızı yapınca sonucunu alıyoruz. Ordu’dan başlattığımız yürüyüşte beşer kilometrede bir dinlenmelerimiz olacak. İkinci gün ise 15 kilometre yürüyeceğiz.

Yürüyüşün üç gün süreceğini ve toplamda yaklaşık 47 kilometre yürüyeceklerini söyleyen Torun, “Son gün Giresun’da sayın genel başkanımız Atatürk meydanında bir konuşma yaparak halkla buluşacaktır” dedi.

“Kimin derdi varsa onun yanında olma sorumluluğumuz var”

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel ise Adalet Kurultayı’nda çiftçilerin sorunlarına da değinildiğini belirterek şunları aktardı:

Ordu’nun, Giresun’un değerli milletvekilleri, il ve ilçe başkanları, oradan gelen vatandaşlar fındık üreticilerinin sorunlarını dile getirdiler. Sayın Genel Başkanımız sürekli Türkiye’nin gündeminde, bunu bölgenin tüm milletvekilleriyle birlikte tutmaya çalışıyor. Türkiye’de artık siyasetin insanların arasına girmeye, ayrıştırmasına izin vermeden, kimin derdi, kimin sorunu varsa onun yanında olma sorumluluğumuz var.

Güvenlik önlemleri altında Ordu-Giresun karayolu istikametinde yapılan yürüyüşe katılımın sürekli arttığı belirtildi.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Gelir dağılımı bozuldu: TÜİK'e göre Türkiye'de nüfusun yüzde 14,3'ü yoksul
Sonraki Haber
'Kumpas davası'yla Bilgen'e 'kumpas': Tutuklu savcıların suçlamasıyla HDP'li vekil tutuklanacak