Ana SayfaGüncel315’inci günde Yüksel’den mahkemeye seslendiler: ‘Nuriye ve Semih’e ulaşmamızı engelleyemeyeceksiniz’

315’inci günde Yüksel’den mahkemeye seslendiler: ‘Nuriye ve Semih’e ulaşmamızı engelleyemeyeceksiniz’

HABER MERKEZİ – Açlık grevinin 195’inci gününde olan tutuklu eğitimciler Gülmen ve Özakça için ve işe iade talebiyle Yüksel Caddesi’nde bir araya gelen eylemciler, iki eğitimcinin duruşmasının 28 Eylül’de Sincan’da görülmesi kararına tepki gösterdi. Polis Yüksel’deki eyleme 315’inci gününde de müdahale etti.

Tutuklu eğitimciler Nuriye Gülmen ve öğretmen Semih Özakça’nın açlık grevi eylemi, zorla tutuldukları Sincan Cezaevi Kampüs Hastanesi’nde 195’inci gününe girerken, Esra Özakça’nın açlık grevi ise 120’nci gününde.

Yüksel Caddesi’nde her gün işe iade talebi ile yapılan eylem ise 315’inci gününe girdi.

Bugün de Yüksel Caddesi’nde etrafı polis bariyerleri ile kapatılan İnsan Hakları Anıtı önünde açıklama yapmak isteyenler, Konur Sokak’ta bir araya geldi.

Sokak girişini kalkanlarla kapatan polis ise grubun geçişine bir kez daha izin vermedi.

Bunun üzerine Konur Sokak ile Yüksel Caddesi’nin kesiştiği yerde polis kalkanları önünde açıklama yapmak isteyen eylemciler, Gülmen ve Özakça’nın işe iadesini ve özgürlüğünü, iki eğitimcinin gözaltındaki avukatlarının serbest bırakılmasını talep etti.

Eylemciler slogan attığı sırada ise polis müdahalesine maruz kaldı. Açılan pankartı yırtan polis, eylemcileri Konur Sokak’ın sonuna kadar uzaklaştırdı.

Polisin müdahalesine tepki gösteren eylemciler ise iki eğitimcinin Sincan Cezevi’ne taşıdığı bir sonraki duruşmaya dikkat çekerek, “Nuriye ve Semih’e ulaşmamızı engelleyemeyecekler. Nuriye ve Semih yalnız değildir” dedi.