Ana SayfaDünya50 yılın ardından: Agung Volkanı’ndan dumanlar yükseliyor, binlerce kişi tahliye edildi

50 yılın ardından: Agung Volkanı’ndan dumanlar yükseliyor, binlerce kişi tahliye edildi

HABER MERKEZİ – Bali’deki Agung Dağı’ndaki kraterden duman yükselmesi ve etrafta küçük sarsıntılar gerçekleşmesinin akabinde, binlerce kişi volkanın çevresindeki bölgelerden tahliye edildi.

Yüz otuz aktif volkan ile dünya rekoruna sahip olan Endonezya’ya bağlı bir ada olan Bali’deki Agung Dağı’nın kraterinden dumanlar yükseldiği belirtildi.

Bölgede ufak sarsıntıların da gerçekleşmesinin akabinde 50 yıl önce patlayan volkanın tekrar aktive olmasından endişe eden yetkililer civar köyleri boşalttı, 6 bin kişi de başka yerleşim yerlerine gönderildi.

Sky News’in haberine göre turistlerin yoğun olarak bulunduğu adada, dağın yakınına 6 kilometreden fazla yaklaşarak yürüyüş ve kamp yapmak da yasaklandı.

‘Magma yükselerek sallantılara sebep oluyor’

3 bin metrelik dağın patlayıp patlamayacağı ile ilgili soruya Ulusal Afet Yönetim Merkezi’nden Sutopo Purwo Nugroho, “Volkanik aktivite çok yüksek ve magmanın yüzeye doğru yaklaşarak sallantılara sebep olduğuna dair bulgular var. Patlama gerçekleşmesi olasılığı göze alınarak belirlenen yerlere asla yaklaşılmamalı” dedi.

Agung Dağı’nda 1963 ve 1964’te ardı ardına gerçekleşen patlamalarda yaklaşık bin kişi yaşamını yitirmiş, yüzlerce kişi de yaralanmıştı.


Karınca Dış Haberler

 

Previous post
🎬 | Wes Anderson’ın stop motion filminden ilk fragman
Next post
Üç parti bu konuda uzlaşıyor: MHP'nin ardından CHP'den de 'tezkereye destek' açıklaması