Ana SayfaGüncel8 gündür gözaltındalar: ‘Gülmen ve Özakça’nın avukatları darp edildi’

8 gündür gözaltındalar: ‘Gülmen ve Özakça’nın avukatları darp edildi’

HABER MERKEZİ – 195 gündür açlık grevindeki eğitimciler Nuriye Gülmen ve Semih Özakça’nın tutuklu yargılandıkları davanın ilk duruşmasına 2 gün kala gözaltına alınan 16 avukatın gözaltı işlemleri devam ederken, avukatların polisler tarafından darp edildiği iddiası geldi.

Açlık grevini zorla kaldırıldıkları Sincan Cezaevi Kampüsü Hastanesi’nde devam ettiren eğitimciler Nuriye Gülmen ile Semih Özakça’nın eylemlerinin 195’inci günde sürerken, 14 Eylül’de görülen ilk duruşmaya sadece 2 gün kala eğitimcilerin avukatları gözaltına alınmıştı.

Halkın Hukuk Bürosu’nun Ankara ve İstanbul’daki şubelerine yapılan baskınlar sonrası gözaltına alınan 16 avukatın emniyetteki işlemleri ise devam ediyor.

8 gündür İstanbul Emniyet Müdürlüğü’nde tutulan avukatlardan 11’i açlık grevine girdi ve eğitimcilerin avukatları su ve şeker dahi almıyor.

Dün gözaltındaki meslektaşları ile görüşen avukatlar, parmak izlerinin zorla alınmaya çalışıldığını ve 16 avukatın vücutlarının farklı yerlerinde morlukların olduğunu söyledi.

Yine Nuriye Gülmen ve Semih Özakça’ya destek vermek için 28 gündür açlık grevinde olan Engin Gökoğlu’nun da dün gece polislerin müdahalesi sonucu hastaneye kaldırıldığını ifade eden avukatlar, Gökoğlu’nun durumunun iyi olduğunu belirtti.

Avukatların ne zaman adliyeye sevk edilecekleri ise bilinmiyor.


‘Erteleme planlıydı, ikinci duruşmada konuşabilecek durumları bile olmayabilir’


İkinci duruşma 28 Eylül’de

Olağanüstü Hal (OHAL) kapsamında çıkarılan Kanun Hükmünde Kararnameler (KHK) ile ihraç edildikleri işlerine geri dönebilmek talebiyle açlık grevi eylemi yapan tutuklu akademisyen Nuriye Gülmen ve öğretmen Semih Özakça’nın eylemleri 195. gününde.

‘Ev hapsi’nde olan Özakça’nın eşi Esra Özakça’nın açlık grevi eylemi ise 120’nci günde devam ediyor.

İlk duruşmaya getirilmeyen eğitimcilerin davasının ikinci duruşması 28 Eylül günü Sincan Cezaevi Yerleşkesi’ndeki duruşma salonunda görülecek.

Eğitimcilerin avukatı Murat Yılmaz, Gülmen ve Özakça’nın ikinci duruşma tarihi olan 28 Eylül’e kadar ‘açlıktan kaynaklı olarak kendilerini ifade edemeyeceklerini’ belirtiyor.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
ABD'de polise karşı protestolar sürüyor: 'Bizi öldürmeye son vereceksiniz'
Sonraki Haber
Barzani'den erteleme için iki yeni şart, Türkiye’den ‘garantörlük’ önerisi