Ana SayfaGüncelAB Zirvesi’ne bir ay kala Merkel: Hiçbir zaman Türkiye’nin üyeliğinin taraftarı olmadım

AB Zirvesi’ne bir ay kala Merkel: Hiçbir zaman Türkiye’nin üyeliğinin taraftarı olmadım

HABER MERKEZİ – Türkiye’nin AB ile müzakerelerini Ekim ayında AB’nin gündemine getireceğini söyleyen Almanya Başbakanı Angela Merkel, Türkiye’nin üyeliğinin hiçbir zaman taraftarı olmadığını ifade etti.

Almanya Başbakanı Angela Merkel, Ekim ayında gerçekleştirilecek Avrupa Birliği (AB) Zirvesi’nde diğer AB liderleriyle Türkiye’nin üyeliğini masaya yatırmak istediğini belirtti.

DW Türkçe’de yer alan habere göre müzakerelerin durdurulup durdurulmayacağına ilişkin bir kararın ancak ortak alınabilecek bir karar olduğunu vurgulayan Merkel, üye devletler arasında konuyla ilgili bir ihtilaf yaşanmamasını arzu ettiğini ifade etti.

Almanya Başbakanı, Türkiye’nin üyelik müzakerelerini büyük ölçüde selefi Gerhard Schröder’den devraldığını, ancak Schröder’in partisi SPD’den farklı olarak hiçbir zaman Türkiye’nin AB üyeliğinin taraftarlarından olmadığını da vurguladı.

Türkiye’de cezaevlerinde bulunan Alman vatandaşları konusuna da değinen Merkel, “Hukuk devletiyle bağdaşmayan bu tür olaylar yaşanırken Türkiye’nin AB’ye üyelik müzakerelerinin paralel olarak devam etmesi söz konusu olamaz” diye konuştu.