Ana SayfaDünyaABD ‘bölge halklarının güvendiği bir güç’ dediği DSG’ye Deyr ez Zor’da destek verecek

ABD ‘bölge halklarının güvendiği bir güç’ dediği DSG’ye Deyr ez Zor’da destek verecek

HABER MERKEZİ – ABD’li komutan Stephen Townsend, Deyr ez Zor’u IŞİD’den kurtarma operasyonunda Demokratik Suriye Güçleri’ne destek vereceklerini açıkladı. Townsend DSG’nin bölge halkları tarafından kabul edilebilecek bir güç olacağını düşündüklerini de dile getirdi.

Rakka’nın IŞİD’den kurtarılması için sürdürülen “Büyük Savaş” adlı operasyon devam ederken, Demokratik Suriye Güçleri (DSG) Deyr ez Zor bölgesinden IŞİD’lileri çıkartmak için ‘yakın bir zamanda harekete geçileceğini’ açıklamıştı.

Kuzey Suriye Demokratik Federasyonu Yürütme Konseyi Eşbaşkanı Foza Yusuf da gelinen aşamada Rakka, Deyr ez Zor ve İdlib olmak üzere üç ana çatışma alanının varlığına dikkat çekerek, küresel güçlerin ve bölgedeki aktörlerin gözünün buralarda olduğunu vurgulamıştı.

Deyr ez Zor’u IŞİD işgalinden kurtarma operasyonuna ilişkin bir açıklama da ABD’den geldi.

Uluslararası IŞİD karşıtı koalisyonun ABD’li komutanı Stephen Townsend, yaptığı açıklamada DSG’ye operasyonda destek verceklerini söyledi.

IŞİD karşı nihai savaşın Deyr ez Zor’u da içine alan Orta Fırat vadisi hattında verileceğini söyleyen Townsend, ABD’nin bu bölgenin geri alınması için Demokratik Suriye Güçleri’ne destek vereceğini belirtti.

NTV’nin haberine göre ABD’li komutan, DSG’nin bölge halkları tarafından kabul edilebilecek bir güç olacağını düşündüklerini dile getirdi.

Townsend, DSG’nin elindeki hafif silahlara rağmen kendi sınıfındaki bir gücün üzerinde bir mücadele verdiğini de söyledi.


Deyr ez Zor kim için, neden önemli?

 




Önceki Haber
'Ender kullanılan bir yöntem': AİHM'den tutuklu gazetecilerle ilgili önemli karar
Sonraki Haber
Astana'da altıncı tur 14-15 Eylül'de: Sahada olan PYD masada da olacak mı?