Ana SayfaDünyaABD’de fırtınanın ardından: Dört eyalette orman yangını, 800 hektarlık alan ‘kül’ oldu

ABD’de fırtınanın ardından: Dört eyalette orman yangını, 800 hektarlık alan ‘kül’ oldu

HABER MERKEZİ – ABD’nin Kaliforniya, Nevada, Oregon ve Montana eyaletlerinde 25 binden fazla itfaiyeci orman yangınlarını söndürmeye çalışırken, Kaliforniya’daki yangınlar nedeniyle eyalette OHAL ilan edildi.

Harvey tropikal fırtınası nedeniyle Teksas eyaletinde büyük bir doğal olay ile karşı karşıya kalınmasının ardından, Amerika Birleşik Devletleri’nin batı eyaletlerinde yer alan 56 farklı bölgede orman yangınları yaşanıyor.

Kaliforniya Valisi Jerry Brown, eyaletin kuzeyinde bin 500 hektarlık alanın yanmasına ve 30 evin tahrip olmasına neden olan yangın nedeniyle olağanüstü hal (OHAL) ilan etti.

Ayrıca Valilik, eyaletin başkenti Sacramento’nun yaklaşık 140 kilometre kuzeyindeki Butte County’de 500 evin tahliye edileceğini bildirdi.

Yangını söndürme çalışmaları devam ediyor

Kaliforniya, Nevada, Oregon ve Montana’da 25 binden fazla itfaiyeci, orman yangınlarını söndürmeye çalışıyor.

Yetkililer, yangınları söndürme çalıştırmalarının, yangının dik ve engebeli arazide, kuru ve sıcak havada devam etmesi yüzünden zorlaştığını belirtti.

Kalifornia’nın güney kenti Los Angeles’ta meydana gelen orman yangınında yaklaşık 800 hektarlık alan ‘kül’ olurken, Sacramento’nun kuzeyindeki elektrik hatları zarar gördü ve birçok yolda ulaşım tamamen durdu.

Los Angeles İtfaiye İdaresi Sözcüsü Margaret Stewart yaptığı açıklamada, 200 evin yangın nedeniyle tahliye edildiğini bildirdi.




Önceki Haber
CHP Sözcüsü: Kılıçdaroğlu’nun ‘aday olacağım’ ısrarı yok, bir aday tekeli yaratmıyoruz
Sonraki Haber
📸 | Kubrick'in gözünden 1940'ların New York fotoğrafları