Ana SayfaDünyaABD’de polis bir öğrenciyi vurarak öldürdü

ABD’de polis bir öğrenciyi vurarak öldürdü

HABER MERKEZİ – ABD’deki Georgia Tech Üniversitesi’nde cumartesi günü polis, Scout Schultz isimli LGBTİ bir öğrenciyi vurarak öldürdü. Olayın ardından Soruşturma Bürosu yetkilileri, ‘Schultz’un vurulduğu esnada bıçak ile polislerin üzerine yürüdüğünü’ iddia ederken öğrencinin ailesi ise “Sustalının açık dahi olmadığını ve psikolojik problemler çeken tehlikesiz birinin ölümü hak etmediğini” söyledi.

ABD’de bulunan Georgia Tech Üniversitesi’nde cumartesi günü polis yirmi bir yaşındaki LGBTİ bir öğrenciyi vurarak öldürdü.

Georgia Soruşturma Bürosu’ndan (GBI) pazartesi günü yapılan açıklamada, “Öldürülen öğrencinin dördüncü sınıf bilgisayar mühendisliği öğrencisi Scout Schultz olduğu ve polis 23.17’de yine Schultz tarafından yapılan bir acil durum çağrısını cevaplamak üzere üniversiteye geldiğinde Schultz’un elinde bıçak ve silah bulunduğunu” iddia edildi.

GBI’dan yetkililer Schultz’un ‘polisin elindeki bıçağı bırakmasına yönelik birkaç kez yaptığı ikazı ciddiye almadığını ve polisin üzerine yürüdüğü sırada vurulduğunu’ da öne sürdü.

NY Daily News’in haberine göre başka bir öğrencinin olay anında çektiği videoda ise Schultz’un ‘Beni vursanıza’ diye bağırdığı görüldü.

https://youtu.be/MUmPvK2yV84

GBI aynı zamanda Schultz’un olaydan önce yurt odasına 3 intihar notu bıraktığını da iddia etti.

‘Sustalı açık dahi değildi, psikolojik çöküş yaşayan tehlikesiz bir insanın vurulması anlamsız’

Schultz’un ebeveynleri Bill and Lynne Schultz düzenledikleri basın toplantısında, avukatları L. Chris Stewart aracılığıyla şu açıklamada bulundu:

Schultz’un elindeki sustalı olay sırasında açık dahi değildi. Bir mental problem yaşayan Schultz polislere karşı tehlike arz etmiyordu. Psikolojik problemlerle savaşan bir insana orantılı bir müdahalede bulunmak yerine onu öldürmeleri gerçekten trajik. İnsanlar bazen ruhsal çöküşler yaşar. Bu ölmeleri gerektiği anlamına gelmiyor, onu vurmaları çok anlamsızdı. Ebeveynler adına dava açacağız.

Öldürülen öğrencinin babası Bill Schultz ‘polisin durumun üstesinden gelebileceğini’ vurgulayarak, “Şimdi Schultz’a ne olduğunu asla bilemeyeceğiz, dünyadaki en iyi çocuktu. Fakat ne olursa olsun hak ettiği şey ölüm olamaz” dedi.


Karınca Dış Haberler

 


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Ana Carrasco, motosiklet dünya şampiyonasında yarış kazanan ilk kadın sürücü oldu
Sonraki Haber
Demirtaş dosyasına bakacak mahkeme aylar sonra belli oldu