Ana SayfaDünyaABD’den Rusya’nın Deyr ez Zor’daki saldırısına ilişkin açıklama: Alanda DSG’nin olduğu biliniyordu

ABD’den Rusya’nın Deyr ez Zor’daki saldırısına ilişkin açıklama: Alanda DSG’nin olduğu biliniyordu

HABER MERKEZİ – ‘Cizre Fırtınası’ isimli operasyon ile Deyr ez Zor’a ilerleyen DSG’ye, Rusya ve Suriye rejimine ait savaş uçaklarının saldırısına ilişkin ABD ordusundan açıklama geldi. ABD, Rusya’nın alanda DSG’lilerin olduğunu bildiğini belirtirken, Rusya ise uluslararası koalisyonu bombardıman öncesi uyardığını ve sadece IŞİD’i vurduklarını savundu.

‘Cizre Fırtınası’ isimli operasyon ile Deyr ez Zor’a ilerleyen Demokratik Suriye Güçleri’nin (DSG), dün (16 Eylül) Rusya ve Suriye rejimine ait savaş uçaklarının saldırısına uğramasına ilişkin Amerika Birleşik Devletleri (ABD) ordusundan açıklama yapıldı.

Reuters’ın haberine göre ordudan yapılan açıklamada, “Saldırının etki ettiği alanda DSG ve koalisyon danışmanları olduğunun Rusya tarafından önceden bilindiği” belirtildi.

Koalisyon Komutanlarından Paul E. Funk ise koalisyon yetkililerinin müsait durumda olduğunu ve aradaki hattın günün 24 saati Ruslara açık bulundurulduğunu belirterek “IŞİD’i ortak düşman olarak gören güçler arasındaki gereksiz kızışmayı engellemeye çalışıyoruz” dedi.

Funk, yine de “Koalisyon güçleri ve müttefiklerinin her zaman için öz savunma hakkı olduğunu” sözlerine ekledi.

“Operasyon planı öncesi ABD uyarıldı”

Rusya Savunma Bakanlığı’ndan bugün yapılan açıklamada ise Rusya’nın sadece IŞİD’lilere saldırıldığı savunuldu.

Koalisyon güçlerini bombaladıklarına ilişkin iddiaları reddettiklerini belirten Rusya Savunma Bakanlığı sözcüsü Igor Konashenkov, “Uçakların sadece IŞİD’lileri hedefe aldığını ve operasyon planı öncesinde ABD’nin uyarıldığını” aktardı.


Karınca Dış Haberler

 

Previous post
Kartal’da tartışmalı müfredata karşı miting: ‘Irkçı, gerici eğitime hayır’
Next post
Antalya’da tur otobüsü devrildi: 5 kişi hayatını kaybetti